Siapa Hero Borneo Yang Sebenarnya ?

Siapa Hero Borneo Yang Sebenarnya ? ..Saya bagi soalan yang saya sendiri akan jawap.Hero Borneo adalah nama domain blog yang dimiliki oleh blogger yang tinggal di kepulauan Borneo.Kalau saya tinggal di Semenanjung kemungkinan saya guna Hero Malaya.

Rupa tak penting...yang penting semangat HERO mesti ada.

Nama sebenar saya ialah Mohd Hanafi Abdullah.Seorang blogger yang kini bergerak sepenuh masa.Saya mula aktif menulis blog pada penghujung 2012 lagi.Pernah memiliki beberapa blog yang dipaksikan di Wordpress sebagai platform utama.Namun terpaksa dilupuskan atas sebab komitmen yang ada sekarang ini.

Belajar Buat Blog

Selain menjadi blogger, saya mula ‘mencabar diri’ sebagai Perunding Takaful bersama EtiQa Takaful Berhad.Saya suka cabaran dan cuba membuktikan kemampuan diri sebagai orang yang bermotivasi tinggi biarpun beribu cabaran yang gentir,perit dan genting.

Saya tidak sangka juga terpilih nama Hero Borneo.Bukan nak ‘show off’ atau apa-apa yang kurang baik.Sebetulnya kata nama Borneo bagaikan satu  jenama unik dan eksklusif buat penduduk di Sarawak,Sabah,Brunei dan Kalimantan.

Menjadi blogger memberi satu inspirasi kepada saya untuk terus menulis,membaca dan ‘mengira’ trafik yang datang dan pergi mengunjungi blog.

Sejak tahun 2009 lagi saya kenal  dunia online.Namun  kerjaya blogger dipilih berbanding Internet Marketer kerana minat lebih untuk membaca blog orang lain.

Setelah 4 tahun menulis dan membina blog, saya mula mengalih perhatian untuk menjadikan satu kerjaya offline sebagai Perunding Takaful.Ini tidak bermaksud saya berpaling tadah sebagai blogger sebaliknya blog adalah platform kedua untuk saya dikenali sebagai Perunding Takaful.

Ternyata kombinasi dua pendapatan secara online dan offline atau pendapatan pasif dan aktif akan mengerakkan saya menjadi Orang Kaya suatu hari nanti.Doakan ramai-ramai la ye.

[nota admin]

Begitulah serba sedikit siapa sebenarnya Hero Borneo.Pendedahan tersebut baru dalam 10 peratus sahaja.Ada dalam 90 peratu sakan dibongkarkan pada masa yang telah ditentukan kemudian.In shaa Allah.

Semoga pendedahan seterusnnya nanti akan memberi satu inspirasi kepada pembaca bahawa Hero Borneo antara jenama yang berkait rapat dengan kejayaan dan kekayaan.

Sekian.Salam sayang dan jumpa lagi.

p/s : Nak tahu rahsia menjadi Kaya dan menarik duit umpama magnet cepat-cepat bongkar di SAYA NAK SANGAT KAYA

22 ulasan


Kita tunggu sambungan seterusnya..

in shaa Allah jika saya diberi kekuatan dan keizinan untuk menceritakan dengan lebuh detail lagi

hai hero borneo :D kepulauan borneo sebelah mana tu? :)

hai...saya sebelah Sarawak la..

Ok je nama tu...bagus...

alhamdulillah....

ada yang dah biasa dengan nama tu..

Salam bro apa khabar, wah dah jadi perunding yer, tahniah bro

wsalam bro..saya sihat dan terima kasih sudi bertandang ke blog yang tak seberapa ini..

Hai...we love the name. Love the sharing too. Keep on writing hero.

Salam kenal bro.. 4 tahun tu memang lama.. mesti hebat kan.. boleh tahu kenapa pilih nama hero borneo?

thank you to come to my blog...

hope we can know each other later

ada masa nanti saya ceritakan lebih lanjut hehehe

moga murah rezeki dan branding blog makin kukuh. hero borneo is a good name!

Ok....dah kenal orangnya. Moga tercapailah hasrat awak untuk menjadi blogger dan perunding takaful yg berjaya suatu hari nanti ye. Jangan lupa kengkawan pulak kalau dah berjaya nanti...hihi

Terbaik tuan.. sekurang2nya ada juga blogger dari borneo yang aktif mcm tuan.. jadi blh la dapat sedikit sebanyak info dari borneo nanti..

aamiin..

terima kasih bro kerana bagi sokongan yang hebat..

Lain kali saya menyamar la pulak..

ramai juga blogger yang aktif dari Borneo nie

blog mrhanafi.com dah takde ke?

ada kisah sedih disebaliknya..

ada masa nanti saya luahan..

sekarang dah tak de..

baguslah kalau tahukan..


EmoticonEmoticon