Pengajaran Dari 19 Penumpang Cedera Akibat Kemalangan

Pada kali saya nak kongsikan Pengajaran Dari 19 Penumpang Cedera Akibat Kemalangan.Mereka bukan pemandu.Sebaliknya mereka adalah penumpang bas sahaja.Kita mesti faham bahawa musibah boleh berlaku bila-bila masa dan di mana-mana sahaja.Sebagai perunding takaful saya bertanggunjawab untuk menyebarkan kepada umum isu tersebut.

kredit gambar : Utusan Malaysia

Kejadian ini berlaku pada 24 Februari 2017 di Kuala Kangsar.Seramai 19 penumpang cedera termasuk lima parah selepas bas ekspres dua tingkat yang dinaiki merempuh belakang sebuah treler di Kilometer 257, Lebuh Raya Utara-Selatan arah selatan di sini hari ini.
Dalam kemalangan pada pukul 2.30 pagi itu, mangsa yang parah terdiri daripada penumpang wanita antaranya patah kaki.

Difahamkan, ketika kejadiann bas berkenaan dalam perjalanan dari Kangar, Perlis ke Klang.
Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Kuala Kangsar, Khairi Anuar Shaharuddin berkata, operasi menyelamat mangsa dilakukan sebaik sahaja pihaknya menerima panggilan kecemasan pada pukul 2.35 pagi.

“Ketika tiba di lokasi kejadian, didapati sebahagian penumpang yang cedera ringan telah keluar daripada bas manakala yang cedera parah masih berada di dalam bas.

“Penumpang yang cedera dibawa ke Hospital Raja Permaisuri Bainun di Ipoh untuk rawatan lanjut,” katanya. - UTUSAN ONLINE

[pesanan perunding takaful]

Mungkin ada yang berpendapat kita tidak perlu mencarum dalam takaful kerana pendapatan tidak mecukupi.Nak beli barang itu dan ini pun tidak lepas.Namun saya faham ada cara pengurusan wang yang cukup cekap boleh membantu anda mendapat duit untuk caruman takaful.

Jika masih juga tidak mampu cubalah berikthiar dan berusaha dengan petua dari >>> Orang Kaya Samarahan

Sekian.Salam sayang dan jumpa lagi.

6 ulasan

benda macam ini kadang2 kita tak jangka..

oleh sebab diluar jangkaan kita perlu bersedia dengan takaful

semoga dijauhkan daripada perkara sebegini

naik bas kalau bawak laju memang rasa seram

In shaa Allah kita mesti selalu berdoa minta jauh sebarang musibah

tulah..minta-minta dijauhkan sama sekali..


EmoticonEmoticon