Bersyukur Untuk Buka Pintu Rezeki

Tags

Mari kita Bersyukur Untuk Buka Pintu Rezeki.Saya tahu dan saya faham ramai yang menghadapi cabaran hidup yang sukar dan mencabar.Namun sesukar manapun hidup kita cuba letakkan diri untuk bersyukur dengan mengucapkan Alhamdulillah.Rasai nikmat kesyukuran tersebut benar-benar menyentuh lubuk hati nurani kita.

Kredit : temlor.net

Jom kita hayati dan perhatikan pesanan sifu IR Haji Ezwan Bin Moktar.Beliau merupakan pakar dalam ilmu Hukum Tarikan Islam.Salah satu ebook belaiu yang hebat ialah 5 Amalan Menjemput Rezeki.

Berterima kasihlah kepada Allah SWT yang telahmemberikan kita banyak sekali kebaikan dan kebahagiaan.Segala sesuatu yang kita miliki hari ini,

semuanya dari Allah SWT, kerana keberkatan dari Nya.Syukurilah atas semua nikmat Allah yang datang kepada kita.Kita sering lupa berterima kasih kepada Nya atas semuayang telah Dia berikan. 

Kita merasakan bahawa  yang ada pada diri kita adalah hasil kerja keras kita sendiri.Itu adalah ciri orang yang sombong.

Mungkin kerana itu, Allah menguji kita dengan memberi kita beberapa ujian seperti kekurangan, penyakit, kesedihan atau musibah lain.Tetapi semua itu bukanlah kerana Allah benci pada kita,malah sebaliknya.

Semua itu untuk menghapus dosa-dosa kita.Biasakan mengucapkan  ALHAMDULILLAH bila-bila pun dan di mana pun kita. Selepas makan, jika mendapat duit,selamat sampai destinasi, selesai bekerja dan sebagainya.

 Ucapkanlah bila-bila saja apabila kita mendapat rezeki,atau selepas selesai melakukan sesuatu. 

Ucapan Alhamdulillah sangat ringan, tetapi maknanya besar sekali. Allah sangat menyukai orang yang sering mengucapkan Alhamdulillah. Tanpa kita sedari, itu adalah pembuka pintu rezeki. kerana Allah akan menambah nikmat kepada mereka yang bersyukur. Inshaa Allah
.
[nota admin]

Bersyukurlah kerana berjaya menemui pesanan ini.Ia wajar kita amalkan bersama-sama.Lebih-lebih untuk bakal klien saya pada masa yang akan datang.Rasionalnya kerana memilih saya sebagai wakil takaful anda kerana saya akan membina ukhuwah selama mana yang boleh untuk anda.

Saya boleh dihubungi melalui www.wasap.my/601134646975 atau email sahaja ke hanafiabdullah@agent.etiqa.com.my.

Oh.Ya.Kalau ada yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut cara untuk menjemput rezeki agar masuk deras atau lancar sila dapatkan cepat-cepat  5 Amalan Menjemput Rezeki.

8 ulasan

Syukur itu letaknya di hati. Hati tidak boleh dipaksa melainkan mesti disedarkan dengan rela.

Begitulah hati orang yang bersyukur. Nikmat yang kecil pun sudah dibesarkan, apatah lagi nikmat yang besar..

alhamdulillah untuk semua rezeki kita

bila kita bersyukur, kita rasa lebih positif untuk mulakan hari...

hati juga tidak boleh dipaksa untuk suka..hehehe

sentisalah mengucapkan Alhamdullah setiap masa dan ketika

Alhamdullilah..dengan pemikiran positif juga kita akan memperoleh sesuatu yang positif juga

syukur selalu
dhuha&tahajud jd amalan
in sya allah..diberkati

ya..dhua untuk siang..

tahajud untuk malam hari


EmoticonEmoticon