5 Sebab Saya Suka Blog Ishakhasimi.com

Ada  5 Sebab Saya Suka Blog Ishakhasimi.com.Tak cakap jujur pun orang tak akan tahu.Namun kejujuran untuk menyukai sesuatu, orang boleh kesan sama ada secara langsung atau tidak.Betulkan.

Berikut ialah sebab saya menyukai blog ishakhasimi.com.Mungkin pendapat saya berbeza namun perbezaan tersebut jangan pulak diperdebatkan.



1.Blog kawan sendiri

Tidak dinafikan saya sebenarnya berkawan dengan  Bro Ishak Hasimi secara online sahaja.Entah mengapa kami dipertemukan dalam kawasan letak kereta  di Everise Desa Ilmu.Selepas bertukar nombor telefon kami terus berhubung biarpun sebelum ini bekerja dalam satu bangunan di Summer Mall.Namun sekarang saya tidak bekerja di situ lagi.Saya ada kerjaya profesional sebagai Perunding Takaful.

2.Blog yang mempunyai trafik sangat tinggi

Blog bro Ishak Hasimi, saya kagum kerana penulisan santai.Namun view untuk artikelnya menggila banyaknya.Tak terlawan saya biarpun saya menulis blog setiap hari.Trafik yang berkunjung ke blognya adalah organiik dari carian Google.Sebab itu saya pernah menubuhkan Hero Borneo Team  untuk mengkormesialkan blog kami.Perjalanan team kami terhenti kerana saya berpaling tadah untuk menceburi bidang takaful.Alamak teganya saya untuk berbuat demikian.

3.Artikel yang ringkas

Bro Ishak sangat sibuk dengan kerja rutinnya.Mungkin faktor tersebut memaksa beliau menulis dengan simple tetapi menarik untuk dibaca.Siapa yang belum pernah blogwalking boleh la ke blog beliau.

4.Promosi jenama kawan

Sejak dia kenal saya secara personal ternyata dia selalu memasukkan nama saya ke dalam blognya.Siapa pun yang tak terharu.Saya amat menghargainya kerana tak ramai blogger berbuat demikian.

5.Blog yang tiada iklan pop up

Saya suka kepada blog yang kurang iklan pop up.Tak seronok nak baca artikel jika asyik nak buat  ‘x’ sahaja.Jadi secara tidak langsung pengunjung suka datang blog kita.Blog saya lain cerita.Saya memang selitkan link affiliate tetapi tidak menggunakan iklan pop up.

Bonus :


Saya copy and paste dari blog ishakhasimi.com

Ada satu artikel yang saya suka dalam blognya berjudul Sesi Mengopi Bersama Pengasas blog Heroborneo.com. Sebab  ada kisah kami berdua.Dalam masa yang sama ada backlink lagi tu.Pada masa itu kami minum di Pinang Bistro.Restoran yang tidak jauh dengan  pejabat agensi tempat  saya bertugas sekarang.

Kalau ada sesiapa yang nak jumpa saya boleh la pergi pejabat tetapi telefon saya dahulu kerana saya jarang berada di pejabat.

[nota admin ]

Selepas bertemu dengan Bro Ishak Hasimi saya juga berkenalan dengan beberapa blogger dari Sarawak.Sehingga ke hari saya sempat menghubungi beberapa blogger yang aktif menulis dalam platform blogspot.In shaa Allah ada masa saya nak jumpa mereka.

Agak-agak blog siapa lagi yang saya suka.Kita tunggu artikel yang seterusnya.

Sekian.Salam sayang dan jumpa lagi.


p/s : Portal pencari kerja kosong >>>>>[ KLIK SINI ]

16 ulasan

Nampak muda belia blogger Ishak Hasimi ya.

ya.. takda org suka pop up iklan tu kan. okay boleh terjah ni^^

Baru saja melawat blog dia. kebanyakan content dia memang amat ringkas.

ya..msaih muda dan masih bujang

tetapi itulah cara blogger dapat duit

untuk santai dan rilekkan fikiran..hehehe

Memang bagus cara penulisan blog Ishakhasimi.com tu sungguhpun kandungannya yang ringkas dan santai.

Kalau bukan kawan yang promote kawan habis siapa lagi kan...

Okay! nak pi terjah blog kawan HB tu sekarang

tahu tak pe...sebab itu saya suke hehehe

ya la kan..

itulah gunanya kawan..

Kawan tolong kawan. Tiada kawan, siapalah kita blogger tepian je kan.

Susah nak cari orang buat entri pasal blog kawan-kawan dia. Alternatif yang bagu dan boleh dicontohi ni.

sebab masing-masing sibuk kot..

yalahkan..memaang perlu pertolongan dari kawan..

Saya pun kurang gemar kalau ada iklan pop up tue. Btw nampak muda belia tuan ishak nih 😉

perbandingan begini menampakkan saya semakin tua..hehehe

it okay sebab saya pun ada anak bersekolah di tingkatan 2 dah!


EmoticonEmoticon