Mencari Duit Online [ edisi kemaskini ]

Memang diakui mencari duit  online bukan perkara mudah.Namun ada yang telah berjaya sehingga meraih pendapatan ratusan ribu ringgit sebulan.Malah ada yang sudah mencapai taraf jutawan menerusi medium internet baik di media sosial ataupun blog.Rata-ratanya mat salleh.Usahawan Malaysia pun sudah yang ada mempunyai pendapatan yang sangat cantik.


Dalam pada itu ramai yang tersungkur,tumpas dan akhirnya berputus asa mengejar cita-cita.Golongan ini berpendapat mencari duit melalui online terlalu mustahil,sukar dan membuang masa.

Mereka telah mencuba sekerat jalan.Melabur sedikit duit dan masa.Akhirnya  apa yang diingini itu tidak menjadi maka mereka berhenti untuk terus mencuba.Misal terus mencuba promosi Aplikasi Duit




duit online


1.Tiada pengetahuan dan maklumat.


Usahawan atau sesiapa sahaja yang belum berjaya dalam bidang ini menghadapi cabaran tiada pengetahuan dan maklumat yang tepat dalam bidang ini.Mereka bergerak tanpa panduan yang betul.Sebab itu jangan lupa untuk belajar secara intensif.Maklumat lanjut sila layari pautan Belajar Buat Blog


2.Tidak fokus dengan apa yang mereka lakukan.


Rata-rata orang yang berkecimpung dalam bidang internet tidak fokus.Sekejap buat benda lain.Lain masa buat kerja lain pula.Apa yang mendukacitakan mereka berhenti sekerat jalan.Memang diakui proses kejayaan mengambil masa.Ia berbeza antara satu sama lain kerana logiknya rezeki kita berbeza.Yang cepat sangat beruntung.Yang perlahan sangat cekal.Destinasi terakhir mendapat pendapatan.



3.Terikut-ikut dengan kawan

Memang tidak dinafikan manusia adalah makhluk yang paling mudah terpengaruh.Apa yang orang lain buat akan diikuti tanpa memikirkan baik dan buruknya.Kadang-kadang perkara yang mereka lakukan tidak sesuai dengan jiwa dan kemampuan mereka.Lain orang lain cara.Rezeki lain lain.Namun tak tak salah juga kalau sudah mencuba.


[Nota admin ]

Setakat ini dulu perkongsian HB buat masa ini.Sudah pasti HB akan mengaitkan dengan beberapa rangkap pantun berkaitan duit.Sebelum tu boleh juga baca seketika info.


Ubat batuk rasanya pahit,
Ditelan bersama seketul halia,
Sana duit sini duit,
Kerana duit orang bahagia.


Anak muda jumpa matair,
Siap berhias pakai seluar;
Duit itu seperti air,
Sentiasa masuk dan keluar.


Batang Rejang airnya tenang,
Airnya mengalir ke hulu Kapit;
Ada duit menjadi senang,
Tiada duit menjadi sempit.

Kalau betul nak dapat duit dan serius nak buat kerja promosi maka dipersilakan  untuk memiliki APLIKASI DUIT.



p/s : Artikel asal bertarikh 17 Januari 2013


10 ulasan

dia klu dah dapat tune buat duit online tu, pasti tak ada masaalah tuk buat lagi. yang masaalah kepada yang masih tak jumpa tune je lagi

setuju dengan pendapat tuan.. yang penting jgn malu untuk cari ilmu dan belajar mcm mana nak jana pendapatan melalui bisnes online.. itu lebih baik dari buang duit masuk skim cepat kaya..

kalau nak buat ape pun, kena fokus dan konsisten.. em.. sebab kakak sendiri dalam bidang online business.. hee~

kalau begitu kita mesti cari tune...untuk cari duit online juga bro

skim cepat kaya adalah pilihan orang yang terdesak bro..

fokus,konsisten dan gigih pasti membuahkan hasil...

in shaa Allah

Banyak duit pon bro boleh jadi kelaut gak kalo orangnya tidak pandai urus duit yang banyak...cuma kita harap kita dipermudahkan dapat duit dan duit sentiasa cukup utk kehidupan yang tanpa pembaziran... :)

Sebenanrya apa yang di jual dalam applikasi duit tu ye. Saya ada baca web mereka juga tapi kurang jelas . Semua product perlukan promosi sebab duit tak masuk dengan mudah kalau tak buat apa-apa. Takut orang beli tapi tak faham cara bagaimana applikasi duit tu bantu mereka dapat income. Kalau dapat di terangkan secara detail lagi bagus.

dalam blog yang satu lagi saya telah jelaskan Aplikasi Duit secara jelas..

dalam erti kata yang lain Aplikasi Duit cuma sistem promosi berasaskan android..

in shaa Allah selepas ini saya akan menulis pengalaman guna Aplikasi Duit

ya..itulah yang sebaiknya..urus duit sebaik yang mumgkin dan jangan keputusan terus duit..


EmoticonEmoticon