Kopi Tenom Antara Kopi Yang Sedap Untuk Diminum

Kopi Tenom Antara Kopi Yang Sedap Untuk Diminum…Pengemar kopi kini ada pilihan untuk mencuba kopi Tenom.Dengar nama Tenom pasti tergambar dalam benak fikiran bahawa ia adalah produk Sabah yang sangat popular sehinggalah ke Sarawak.



Saya memang peminat kopi.Jadi pengetahuan asas kopi memang saya ambil tahu sedikit sebanyak.Kehebatan kopi tenom selain rasa yang sedap ialah kopi Robusta.Jenis ini banyak ditanam di Afrika dan  Daerah Tenom sangat beruntung kerana  sesuai untuk penanaman kopi Robusta.Selain itu ada kopi tanah tinggi iaitu jenis Arabica.Di Malaysia pula banyak ditanam kopi jenis Liberica.

Oleh sebab Tenom popular dengan kopi Robusta maka tidak hairan kopi ini hanya dikenali sebagai kopi tenom.Ada banyak jenis kopi tenom.Berdasarkan laman web Borneostore.biz ada 7 jenis kopi tenom yang terdiri daripada :


1.Yit Foh Tenom Coffee 2 in 1 – Kopi ‘O’




2.Yit Foh Tenom Coffee 3 in 1 – Café Latte


3.Yit Foh Tenom Coffee – Kopi ‘O’


4.Yit Foh Tenom Coffee 3 in 1 – Café Au-Lait Premix Coffee


5.Yit Foh Tenom Coffee 3 in 1 – Premix White Coffee


6.Yit Foh Tenom Coffee 2 in 1 – Café Latte




7.Fatt Choi Tenom Coffee 2 in 1 – Kopi ‘O’


Pengeluar utama kopi Tenom terdiri daripada Syarikat Yit Foh  dan Fatt Choi Sdn Bhd. Kedua-dua pengeluar kopi Tenom sudah popular dan beroperasi di Daerah Tenom,Sabah.Sudah tentu sebagai rakyat Malaysia saya berbangga kerana produk seperti kopi Tenom mampu  bersaing di pasaran.Kita pilih produk tempatan maka kita adalah rakyat yang cintakan negara.

Mungkin ada pembaca yang tertanya-tanya bagaimana hendak mendapatkan kopi Tenom sekiranya anda berada di Sarawak atau Semenanjung Malaysia.Mudah sahaja.Sekarang trend membeli sudah berubah.Soal jauh bukan persoalannya lagi.

Anda boleh membeli kopi Tenom ini secara ONLINE dan bayaran menggunakan sistem FPX.Kepada yang  berminat jangan lepas peluang yang terhad  ini.Anda  dapat  Diskaun sebanyak 5% menggunakan kod lovetbs17. Ingatlah tempoh promosi ini akan berakhir pada 31 Mei 2017.


Jom dapatkan kopi tenom hari ini juga dengan melayari pautan http://www.borneostore.biz/

18 ulasan

Wah.

Senanglah beli online skrang ni. Tak payah pergi Sabah lagi.

Kami sekeluarga jarang minum kopi
.
Sebab nak elakkan pengambilan kafein yang berlebihan
.
Banyak kesan buruknya

Pengeluar kopi ni sama dengan pengeluar Sabah Tea kan? Saya biasa minum Sabah Tea masa duduk kat KK dulu.

Bro rindu dgn Sabah ke? Hehehe..

Minum secawan kopi kira dah cukupmm

Rasanya sama.. Tetapi saya tidak pastiah pulak

bukan peminat kopi tegar, tapi saya suka kopi yang pekat untuk kekal fokus bila buat kerja

Sama.. saya pun peminat kopi. Tapi bukan la jenis yang memilih. Apa yang terhidang dan boleh dibeli saya akan minum.

Sehari tak minum rasa tak ketentuan. Sekarang saya ambil secara berkadar cuma tiap2 minggu memang tak miss tak minum.

Kopi tenom ni saya dah cuba.. aroma dia tak seberapap tapi dia punya pekat dan rasa tu memang padu .. lain dari kopi yang lain.

Memang sesuai untuk orang yang selalu mengantuk kalau buat kerja2. Minum je mata dah macam lampu suluh. Boleh je kalau nak minum santai2 tapi saya tak galakkan minum kalau nak tidur awal.

Sebab dia punya kick boleh sampai pagi beb. Sekian review dari saya. :D

pernah dengar kopi tenom memang sedap, pernah cuba dulu kawan bagi

Kopi memang akan membuatkan badan dan mata rasa segar bila meminumnya.

boleh juga bro..yang penting enjoy untuk minum kopi

review yang sangat bagus..terima kasih kerana memberi komen yang bermanfaat untuk pembaca

ya..memang sedap...pernah beli dulu

ya..itulah yang sebaiknya..kopi ada kafein sebab itu boleh menyegarkan badan orang yagng meminumnya

wah boleh pasarkan
ke dubai nie

ya..memang boleh..

kalau ada tak lama kawan saya jadi Jutawan..

aamiin

Saya peminat Kopi.... sedap kan kopi tenom ni.... huhu

ya..memang benar.Kopi ini memang sedap


EmoticonEmoticon