Ilmu Dari Balai Polis Kota Samarahan

Tak sangka dapat Ilmu Dari Balai Polis Kota Samarahan.Saya bersama team Agensi Nur Ikwan berpeluang membuka kaunter promosi takaful di Balai Polis Kota Samarahan pada 14 Mac 2017.Dari situ kami menimba banyak ilmu dan rahsia berkaitan kejayaan hidup.Tidak perlu saya kongsikan perkembangan aktiviti promosi kami secara lengkap.Tidak begitu penting buat pembaca.
Apa yang sangat penting ialah ilmu yang dikongsikan oleh dua insan hebat yang kini bertugas di Balai Polis Kota Samarahan.Sekali lagi tidak perlu saya dedahkan siapa mereka.

Sebelah pagi sesi perkongsian kami bersama beliau berkaitan ilmu untuk penjagaan kesihatan.Pesan beliau.Banyakkan minum air kosong.Biar selalu pergi ke tandas tak kisah.Sebelum tidur,selepas tidur dan selepas makan.Jangan minum air berais dan air minuman pula jangan terlalu manis.

Tidur pula jangan terlalu lewat.Tidur jam 10 malam dah kira bagus.Semua ini sangat berkait rapat bagi memastikan kekal sihat,awet muda dan panjang umur ( pendek umur kalau ada mencarum takaful dengan pelindungan RM 1 juta maka waris yang untung ).

Dalam pada itu beliau turut menasihatkan kami supaya mengamalkan tabiat menabung,Bukan untuk sehari dua.Beliau boleh dikatakan insan yang berjaya kerana gaya hidup dan pemikiran orang korporat.Sebab orang koporat mesti fikir tentang wang.Pengurusan kewangan yang bijak telah membuah hasil ketika ini.

Manfaat takaful untuk masa hadapan.Lebih-lebih lagi menabung dalam takaful.Dapat tiga dalam satu.Perlindungan,simpanan dan pelaburan.

Sesi petang pula kami didatang oleh insan hebat kerana mempunyai pengalaman,ilmu dan kemahiran dalam pelbagai bidang.Pesan beliau menyentap dan menyentuh hati nuraini.

Untuk berjaya dalam apa jua bidang ilmu mesti ada.Jangan anggap diri sudah cukup dengan ilmu dan sentiasa merendah diri supaya boleh orang lain boleh kongsikan ilmu dengan kita.Masya Allah.Perkongsian yang begitu baik.

Dalam pada itu beliau turut berpesan untuk sentiasa menjaga akhlak.Sebab kehebatan dan kemurnian peribadi seseorang memang didasari oleh akhlak yang terpuji.

[ Nota admin ]

Sebelum melangkah ke kawasan Balai Polis Kota Samarahan memang pemikiran saya sudah tertanam dengan aura negatif.Pembaca semua tentu sedia maklum.

Setelah berada dikawasan tersebut barulah faham aura negatif cuma andaian minda semata-mata.Kini baru sedar bahawa menjadi Perunding Takaful bukan setakat mencari klien tetapi lebih kepada belajar menghayati erti kehidupan sebenar-benarnya.

Kita berjumpa orang yang tidak dikenali setiap hari untuk silaturrahim dan mencari keperluan mereka demi kepentingan jaminan masa hadapan mereka.

Sekarang saya mencari mereka dan tidak lama lagi mereka akan cari saya sebagai wakil takaful untuk mereka.Saya sedia dihubungi dan menghubungi anda bukan sebagai penjual barang tetapi sebagai rakan atau teman yang boleh membantu sebelum berlakunya perkara yang tidak ingini.

p/s : Jangan malu-malu untuk  hubungi saya,Mohd Hanafi  Abdullah melalui www.wasap.com/601134646975

10 ulasan

kerja kerja juga, kesihatan kena jaga

Saya hanya dapat amalkan minum air banyak saja. Tidur awal itu tidak boleh sebab terbiasa sudah menulis lewat malam. Hehe

Banyak informasi dalam satu entri...

ya..itulah yang sebaiknya

cara terbaik untuk dapat tidur awal ialah bini ajak masuk bilik..

terima kasih kerana menghargainya..

Terima kasih atas perkongsian pengalaman tu...

sama-sama kita ambik manfaatnbya

Tidur awal memang bagus untuk akal fikiran dan badan kita.

saya pun cuba latih tidur awal dan bangun awal


EmoticonEmoticon