Cara Tarik Rezeki Yang Tidak Disangka

Tentu ramai yang nak tahu cara tarik rezeki yang tidak disangka.Sebelum itu perlu difahami bahawa rezeki terlalu luas maksudnya.Bukan setakat duit,makan atau minum.Dalam ertikata yang lain lebih dari itu.

Ada orang berkerja dari siang sampai malam.Malah semalaman bekerja pun ada semata-mata untuk mendapat rezeki.Semuanya memburu rezeki.Apa yang saya kongsikan di sini kita cari rezeki macam biasa tetapi mendapat rezeki yang luarbiasa dan tanpa disangka.

Popcorn  rezeki saya ketika menulis artikel tersebut


Saya faham dalam saat-saat kesempitan datangnya pertolongan Allah SWT kepada hambaNya yang selalu ingat kepadanya dengan zikir,solat dan doa.Mari kita lihat bukti melalui ayat-ayat Al Quran yang tertera dibawah.Sekali lagi saya bersyukur memilih Islam sebagai cara hidup.


Firman Allah SWT:

“Iaitu orang-orang yang beriman dan tenang tenteram hati mereka dengan zikrullah. Ketahuilah dengan zikrullah itu, tenang tenteramlah hati manusia.”
(Surah Ar-Ra’d: 28)
“Kerana itu, ingatlah kamu kepada-Ku, nescaya Aku ingat pula kepada mu dan bersyukurlah kepada Ku dan janganlah kamu mengingkari nikmat-Ku.”
(Al-Baqarah: 152)Bukan it sahaja.Rezeki yang kita nak.Rezeki yang kita harap pasti akan datag juga sekiranya berpegang teguh kepada hadis Qursi berikut.Bukti yang nyata dan tidak dapat disangkal lagi.

“Wahai anak Adam, luangkanlah waktumu untuk beribadah kepada-Ku, nescaya Aku akan memenuhi dadamu dengan kekayaan dan menutup (menyingkirkan) kefakiranmu. Jika engkau tidak melakukan, maka Aku akan memenuhi dadamu dengan kesempitan (kegelisahan) dan Aku tidak akan menyingkirkan kefakiranmu.”
(Hadis Qudsi)

Alhamdulillah saya sudah menemui cara tarik rezeki yang tidak disangka.Ia terangkum dalam 5 amalan yang mesti dilakukan setiap hari.Penjelasan secara lanjut dan terperinci ada dalam buku 5 Amalan Menjemput Rezeki Tak Disangka.
Saya  berpendapat  ilmu dalam buku tersebut amat wajar dibaca oleh mereka yang ada kesulitan dengan rezeki berbentuk duit.Mungkin mereka terdiri sebagai peniaga,pelajar,ibubapa atau sesiapa sahaja yang memerlukan rezeki berbentuk duit atau apa-apapun.

Ayuh jangan ratapi nasib yang tidak seperti diingini.Bangkit dan cuba dapatkan buku ini secapat yang boleh.Jika tiada modal sekalipun cuba usahakan sedaya upaya kerana dengan praktik daripada buku tersebut in shaa Allah tidak menghampakan.
 
Buku 5 Amalan Menjemput Rezeki Tak Disangka boleh diperolehi dekat>>> [KLIK SINI]

[nota admin]

Sekiranya dengan mengetahui cara tarik rezeki yang tidak disangka tersebut berkesan dan menjadi (in shaa Allah) maka berterima kasih kepada diri sendiri.Saya cuma berkongsi dan berharap perkongsiaan ini boleh disebarluaskan agar keluarga atau kawan-kawan yang lain turut merasai nikmat rezeki yang datang tanpa disangka.

Sekian.Salam sayang dan berjuang untuk menarik rezeki yang lumayan agar kehidupan lebih sempurna.

p/s :Jangan lupa bila dah senang tu carilah saya untuk menyertai caruman takaful.10 ulasan

alhamdulillah rezeki juga

betul tu tuan.. semakin kita dekat dengan pencipta kita.. semakin murah rezeki kita nanti.. yang penting..ikhlaskan hati utk dekatkan diri dengan pencipta kita..

Antara perkara yang selalu saya buat ialah sentiasa bersyukur dan berterima kasih. Sentiasa bantu orang lain, bak kata denai hati, hidup untuk memberi..

Tapi saya percaya ada banyak lagi cara tarik rezeki yang tidak disangka. In shaa Allah, semoga rezeki kita bertambah2

dekatkan dengan tuhan..ikhlaskan hati dengan semua makhluk-Nya..insya-Allah rezeki yang tak disangka akan dtg nanti...

yalahkan..ilmnu juga adalah rezeki

tulah yang sepatutnya kita mahukan dalam hidup ini..

hidup dekat dengan Allah SWT

terima kasih berkongsikan tip yang hebat tu bro..

ya..saya percaya dan bersetuju dengan kenyataan tersebut

ya ada cara tips nak murah rezeki...paling utama takwa

tip itu paling utama tuan..

dah jelas dalam ayat seribu dinar (surah Al Baqarah)


EmoticonEmoticon