Rahsia Murah Rezeki Akibat Sedekah

Sebenarnya bukan lagi rahsia murah rezeki  akibat sedekah.Dah diberitahu  maka bukan rahsia lagi namanya.Saja la HB nak buat gempak.Sejujurnya HB tidak ada masa yang begitu banyak seperti dahulu untuk memgurus blog.Nak kata sibuk tak la sibuk sangat.Sedang sedang sahaja.Cuma fokus untuk Projek Besar 2017 perlu ditingkatkan.


Dalam artikel yang serba ringkas ini HB nak berkongsi cara untuk memurahkan rezeki.Mungkin kepada kebanyakkan orang tak gempak sangat.Cuma sebagai blogger yang masih Belajar Buat Blog maka sudah kemestian untuk memikirkan cara murah rezeki setelah bekerja dan berusaha sebaik baiknya.

Ada dua cara yang HB boleh kongsikan di sini.Cara ketiga perlu berjumpa dengan HB sendiri secara offline.Kita bincang dan sembang di kedai kopi.Nak juga tahu jomlah Whatsapp no 011-3464-6975

1.Sedekah

Perkara biasa.Tak ramai yang sanggup atau berani untuk melakukan sedekah luar biasa.Lagi-lagi dengan kewangan yang terhad.Lain la kalau selalu dapat komisyen dari Aplikasi Duit.

2.Syukur

Kita bersedekah kerana bersyukur.Kita akan bahagia apabila penerima bahagia menerima apa yang kita diberikan.Sedar tak kalau kita bersyukur maka nikmat akan digandakan.

[nota admin]

Rahsia murah rezeki dapat disimpulkan dengan bersedekah dan bersyukur.Lagi banyak kita bersedekah maka lagi banyaklah kita merasai nikmatnya kebahagian tersebut.

Perkara susah menjadi mudah.Perkara sikit menjadi banyak.Sama-sama kita bersedekah untuk murah rezeki.

12 ulasan

allah akan beri ganjaran besar buat mereka yg sedekah.

memang berkesan tips ni

Betul tuan, dah cuba sedekah dgn seikhlas hati.

Beberapa kemudian, rezeki dtg nilainya 3kali ganda besar dr pemberian dulu.

Itulah rahsianya utk murah rezeki..

janji ALlah tu pasti kan

Setuju. Lebih banyak kita bersedekah, bertambahh rezeki. Apatah lagi jika sentiasa bersyukur, bertambah2 rezeki :)

itu mesti kena faham....sedekah ganjaranya amat hebat

in shaa Allah sangat berkesan jika yakin dan istiqamah untuk mengamalknya

tuan Elih pasti ada buat nie..sebab tu yakin ada gandaan 3..

lebih dari itupun ada

ya..memang betul sangat

seban itu ada tag line yang hebat...the more you give and the more you get

setuju,, sedekah untuk rezekiiii

ya..memang tidak dinafikan tu..:


EmoticonEmoticon