Cuti 6 Bulan Tak Tulis Blog

HB dah lama juga fikir perkara ini.Rasanya nak bercuti selama 6 bulan untuk tidak menulis blog.Betul-betul fokus kepada Projek Besar 2017.Memang berat untuk melakukan pengorbanan tersebut.Sebab dah masuk 4 tahun menulis blog secara konsisten.Cuma ada beberapa kali sahaja menukar domain.

Namun begitulah perancangan kehidupan.Jika tak jadi maka menulis blog tetap akan diteruskan.In shaa Allah selepas 6 bulan pendirian untuk kembali menulis blog akan dilakukan jika keadaan mengizinkan.Kalau tak pun cuma menulis satu blog sahaja  berbanding 3 blog yang berbayar sekarang ini,

Ada 3 sebab atau alasan yang menyebabkan HB tidak mampu menulis blog secara aggresif untuk memberi lonjakan kepada impian HB sebagai Jurulatih Kejayaan yang ada krebiliti.



Fokus 

Perkara yang kita buat sambil lewa akan menghasilkan kesan yang lewa juga.Jadi mahu atau tidak mahu mesti lakukan 100 peratus  setiap masa,

Komitmen 

Selain fokus HB perlu juga meletakkan komitmen 100% peratus dalam bidang yang akan diceburi ini.Sebab dalam tahun pertama mesti bekerja keras supaya tahun selepas kerja akan lebih mudah dan teratur.

Berbaloi

Berdasarkan ilustrasi dan perancangan  yang telah dibuat maka hasil dalam bidang yang akan diceburi ini sangat berbaloi.Selain dipakejkan dengan cabaran,kesulitan,jatuh bangun dan suka duka maka didapati amat berbaloi.

[ Nota Admin ]

HB akan meletakkan pemikiran dan tindakan berdasarkan prioriti.Ada perkara yang perlu diutamakan pada masa dan tempat yang betul.Sungguhpun menjadi blogger memberi kepuasan kepada jiwa namun pengisian kewangan perlu dimantapkan demi mengejar impian yang besar.

Doakan kejayaan untuk HB.Semoga kejayaan itu berpihak kepada kita semua.Aamiin dan jumpa lagi.


39 ulasan

Betul bro. Fokus & Komitmen penting untuk mecapai satu matlamat. Good Luck!

Fokus untuk berjaya amat penting.. Tidak boleh tidak bro..

berbeza pula dengan saya, projek besar 2017 saya pula fokus kepada blogging pulak...

Semoga maju jaya bro! Jangan menidakkan keupayaan fokus, andai kemahuan di situ ada jalan, jika bro baca kisah Nick Vucijic memang mengaspirasikan kita untuk gapai apa yang kita nak, jika dia byk kekurangan boleh berjaya, takkan lah kita ni tak mampu, stay focus bro!

jom berzikir ikut rentak video pilihan ni http://datoksirkronik.blogspot.my/2016/12/video-pilihan.html

bila dah fokus pada sesuati perkara, agak susah nak bagi komitmen pada yg lain

Bila tak fokus mula jadi macam saya . Satu benda tak.jadi .

Selamat Tahun Baru 2017 HB.. semoga terus sukses semuanya... aamiin. All the best! :)

Cayalah bro..semoga matlamat tercapai

benar tu ... nak berjaya kena fokus dan tinggalkan perkara2 yg boleh menganggu tumpuan..

You wrote this, "Sungguhpun menjadi blogger memberi kepuasan kepada jiwa namun pengisian kewangan perlu dimantapkan demi mengejar impian yang besar."

Well sir, With right track, style and issue any blogger would be a flame.

Semoga tuan berjaya.

Semoga berjaya dengan perancangan yang telah disusun HB..

uih 6 bulan tak menulis ,lama tu hihi

fokus kepada blogging pun bagus bro...

fokus adalah elemen yang sangat powerful untuk berjaya

jom..jom untuk menambah iman di dada

fokus sangat bagus untuk satu perkara dalamm satu masa

sabar bro..perkara biasa la tu

terima kasih tuan..dan selamat tahun baru 2017juga

in shaa Allah semoga ia menjadi kenyataan

itulah cabaran terbesar yang dihadapi..nak tinggalkan perkara yang kita suka dan perkara yang mengganggu tumpuan

You are great bro and your words are greater. don't forget to prove to us when u have achived your goal.

Semoga berjaya.

semoga matlamat tercapai

wah, ada 3 blog?? saya cuma ada 1 je

Orang selalu cakap.. Nak sesuatu, kena korbankan sesuatu kan.. Best of luck!

mak aiii lagi lama dari saya ni

saya aura baru tahun ni.....tgk ada blog baru. hihihi

kalau tiada apa-apa teruskan menulis blog

tengok keadaan juga..kalau tak sabar break the rules hehehe

terima kasih Adam..pesanan bro boleh menjadi azimat kepada saya

moga bermanfaat untuk orang lain..

tak jadi ...sebulan sekali kot..sekarang tulis balik sebab nak join kontest

ya..itulah yang sebaiknya..dan semua orang boleh melakukan termasuk bro Adam

aamiin dan in shaa Allah akan berjaya

terima kasih bro..atas doa dan sokongan padu..

lebih dari itu sebenarnya..masa saya yang tak cukup untuk handle semua tu

tulah yang payah nak buat...kos melepas dalam teori ekonomi

Setiap kali saya rasa nak cuti menulis di blog, saya akan terus teringatkan mantan Perdana Menteri kita, Tun Dr Mahathir. Dalam kesibukan beliau urus negara, beliau masih cari masa untuk terus menulis.

Kemudian saya jadi insaf. Terus tak jadi berhenti :D


EmoticonEmoticon