Fokus Untuk Capai Impian Hidup

Fokus Untuk Capai Impian Hidup…Impian dan harapan adalah indikator kepada diri sendiri bahawa kita masih ada potensi untuk berjaya.Tidak keterlaluan untuk menyatakan bahawa Tuhan hendak menjadikan kita insan yang berjaya di dunia dan akhirat.

kredit :familyonbiker.org

Masing-masing ada impian.HB tak perlu untuk mengetahui apa impian pembaca semua.Yang penting pembaca ada komitmen untuk terus gigih berusaha memcapai impian masing-masing.

Perkara pertama untuk mencapai apa jua impian ialah fokus.Dalam doa kita fokus,dalam berimaginasi pun kita fokus dan yang paling penting sekali untuk fokus kepada solat.

Dengan solat yang sempurna kita boleh mencapai apa jua impian.Allah akan makbulkan dengan doa dan yang lain kita boleh berikthiar dan berusaha.Dalam fokus dan terus fokus HB percaya dan yakin memang boleh berjaya.

Persoalannya sekarang bagaimana kita nak dapat fokus agar tetap berada dilandasan untuk mencapai impian.Sudah tentu bagi HB ialah menyahut Cabaran Segmen Sukses 21 Hari.Dalam segmen ini kita akan melatih tabiat supaya kekal konsisten selama 3 minggu sebelum tabiat terus kekal dan istiqamah.

Banyak tool yang boleh digunakan.Misalnya mencatatkan dalam penulisan,lukisan atau nota terhadap impian yang diinginkan.Bagi orang muslim lagi mudah dengan meletak dalam doa sewaktu sujud atau selepas habis solat.Lagi kuat keinginan lagi bagus supaya minda separa sedar selalu diaktifkan.

KIta boleh juga ceritakan impian kepada orang lain.Teknik ini pun sangat bagus untuk membentuk tabiat fokus.Rasionalnya ialah kita dengar,kita faham dan kita bersedia untuk mencapainya secara total.

HB faham cabaran utama kepada fokus kita ialah hangat-hangat tahi ayam.Kita bersemangat dalam fasa pertama sahaja.Masuk sahaja fasa kedua semangat dan keinginan semakin berkurangan.Sedar atau tidak sedar kelemahan ini akan menghambat potensi kejayaan seseorang individu.

[admin]

Impian hidup mesti besar,hebat dan menarik.Jika tidak kesungguhan dan daya fokus akan menjadi biasa-biasa sahaja.Kawan HB kata harus punyai impian yang secara logiknya macam hampir mustahil namun kesudahannya dapat juga direalisasikan dengan teknik Hukum Tarikan.

Sebab itu fokus amat penting.Dengan daya fokus sepenuh hati dan gambaran kejayaan mental mesti terus menerus.HB yakin dan HB percaya  pasti cabaran tersebut boleh dicapai secara fizikal dan mental yang hebat.

Sekian.Salam motivasi dan ceria hendaknya


p/s :Jika nak rasai pengalaman  bina duit maka elok sangatlah untuk layari pautan MURAH REZEKI

8 ulasan

Semangat ya gan dalam mengejar impiannya, optimis :)

Klik Disini

Betul tu..saya juga amat percaya tentang perkara ini..

Harapnya bukan semangat hangat2 tahi ayam la kan

Harap harap jamgan begitu.

Fokus itu penting... dengan fokus, semangat kita akan terus membara...

nak mengekalkan fokus bukan perkara mudah

Teruskan berimpian sebab orang yang bermatlamat jelas akan bermula dengan sebuah impian.

Janji kena usaha.

usaha pada manusia..jadi atau tidak kerana keizinan dari Allah SWT


EmoticonEmoticon