Fokus Menulis Blog Satu Kemestian

Fokus Menulis Blog Satu Kemestian..Sekarang HB sedar bahawa menjadi blogger tidak semudah yang disangkakan.Sebabnya blogger  perlu menulis bahan yang berkualiti dan menarik minat pembaca sebagai pengisian utama blog.Jika blog kurang menarik maka pembaca juga kurang bertandang.Misalnya blog ini.Contoh terdekat.

Kredit :Imej Google

Blog yang berinformasi dan ditulis dengan cara santai memang digemari pembaca.Blog yang ada penulisan tentang panduan,tutorial dan tips sentiasa menjadi pilihan pembaca.Lebih sesuai lagi kalau blog yang ada bercerita makanan,fesyen dan sebagainya.

Kini HB telah fokus untuk menulis paling kurang satu artikel atau satu entri blog untuk satu entri.Tindakan ini bukan perkara yang mudah.Kerahan idea dan semangat yang jitu perlu ada.
Kebetulan pula berada dalam Cabaran Segmen Sukses 21 Hari.Mahu tidak mahu .Sudah semestinya HB akan mahu untuk fokus menulis blog.

[admin]

Nampaknya penulisan kali ini HB nak santai sahaja.HB menulis pendek sahaja.Lagi pun trend kemasukan kata kunci ke blog ini menjurus kepada kes isteri curang.HB yang tak seronok dibuatnya.Aura orang marah dan mencari penyelesaian kepada kes tersebut.

Jadi selepas ini HB nak buat entri berkaitan isu tersebut.Mudah-mudahan para pembaca dapat manfaatnya.


Setakat itu dulu.Salam motivasi dan jumpa lagi.

4 ulasan

Semoga sentiasa beroleh inspirasi utk terus menulis dan menulis, in shaa Allah.. all the best tuan HB! :)

terima kasih tuan KK..saya tetap percaya kepada prinsip kejayaan..buat seacara konsisten

Konsisten walau sedikit lebih baik daripada tiada langsung. Nak konsisten tulis blog satu cabaran besar buat blogger

betul tu tuan..lebih lebih lagi kalau nak menulis bertahun-tahun lamanya


EmoticonEmoticon