Bahagia Kerana Menjadi Orang Bijak

Bahagia Kerana Menjadi Orang Bijak…HB harap semua pembaca yang membaca blog ini antara orang bijak-bijak dalam pelbagai aspek kehidupan.Gunakan kebijakan tersebut untuk kebaikan.Bila dah bagus niat dan caranya,In shaa Allah pembaca dan juga HB akan menikmati kebahagian dalam hidup ini.

Kredit : Gambar Google

Dalam Islam jelas dikatakan bahawa orang bijak ialah orang yang bersedia untuk menghadapi alam kematian.Mereka tidak gentar,cuak atau lari dari permasalahan dunia.Mereka beramal dengan ikhlas dan berusaha sungguh sungguh.

Kebijakan bersedia untuk alam akhirat  antara terbaik.Tentu tidak adil untuk membandingkan pelajar biasa dengan kebijakan pelajar  keluaran universiti paling berprestiq di dunia ini.Mereka tidak mungkin dapat mencapai semua itu kecuali demgan izin Allah Yang Maha Berkuasa

HB juga tidak menafikan ada kebijakan lain.Ada yang bijak berkomunikasi,menulis,pertukangan dan sebagainya.Itu semua adalah anugerah dari Allah Yang Maha Esa.HB harap dengan menjadi orang bijak kita semakin bahagia dan mensyukuri nikmatnya.

[admin]

Dalam Cabaran Segmen Sukses 21 Hari maka bahagia menjadi orang bijak adalah tumpuan HB.Cari dan kenalpasti kebijakan tersebut.Jangan dipendam.Sebaik-baiknya dikeluarkan dan diperbesarkan sebaik mungkin.

Sebab kita semua adalah orang bijak.Namun kebijakan tersebut berbeza antara satu sama lain.Ingat bijak maka itulah kita sebenarnya agar kehidupan ini lebih dinikmati dengan rasa bahagia.

Bonus kebahagiaan akan lebih terserlah jika pembaca berani untuk mencuba dan klik ke >>>>>>Aplikasi Buat Duit


4 ulasan

ye la...saya rasa sedikit kesedaran bahawa saya kurang bijak...amal masih x mencukupi di bawa keakhirat

he..he..sama sama kita berusaha untuk beramal dengan lebih baik lagi..

Memang satu kenikmatan menjadi orang bijak dan bahagia ni

aamiin dan seoga kita termasuk dalam kumpulan orang bijak


EmoticonEmoticon