Bahagia Kerana Hati Yang Tenang

Bahagia Kerana Hati Yang Tenang…HB pasti ramai yang nak bahagia.Siapa yang tak nak bahagia itu ada sedikit khilaf dalam pemikiran.Jadi untuk mendapat bahagia terletak pada hati.Ya,hati yang bagaimana kalau nak bahagia.Sudah tentu hati yang tenang.

Credit : Google image

Untuk mendapat hati yang tenang bergantung kepada individu itu sendiri.Hati yang tenang dapat diperoleh dengan mengingati Allah SWT.Ingat Allah dengan solat,zikir dan baca Al Quran.Itu kaedah yang sudah terbukti.Tak perlu buat kajian apa-apa dah.

Alternatif yang lain pula ialah mempunyai duit yang banyak atau serba mencukupi.Ini tidak bermaksud HB nak didik pembaca untuk cintakan duit.Ingat duit cuma alat untuk memperolehi keperluan maupun kehendak.Nak tahu cara dapat duit boleh cuba Aplikasi Buat Duit.

Ada duit yang mencukupi kita boleh makan dengan sempurna,mengenakan pakaian yang sangat selesa,tinggal di rumah yang cantik dan menggunakan kenderaan yang terbaik.Ciri-ciri ini akan membawa hati yang tenang dan seterusnya rasa bahagia.Persoalannya bagaimana nak dapat semua tu.Jawapan ada perenggan atas tu.

Selain itu cara untuk dapat bahagia melalui hati yang tenang ialah tabiat memaafkan kesalahan orang lain dan melupakan seperti ia tidak pernah berlaku.Jika pembaca dapat melaksanakan tabiat hebat ini,HB pasti pembaca akan rasa tenang yang rasa bahagia.

[admin]

Rasa bahagia dapat ditarik ke dalam hidup kita.Perkara asasnya hati kita sendiri.Dapatkan hati yang tenang maka rasa bahagia akan menjelma.

Sekian.Salam ceria henddaknya dan jumpa lagi.

  

4 ulasan

Hati yg tenang melahirkan jiwa yg sihat dan berjaya, in shaa Allah..

begitulah harapan semua orang yang normal penmikiran mereka

Sangat senang membacanya HB

he..he..terima kasih tuan


EmoticonEmoticon