Bahagia Kerana Ada Sifat Gigih

Bahagia Kerana Ada Sifat Gigih…Maksud gigih agak luas juga.Namun perkataan gigih sering kita dengar dan kita sendiri juga selalu menyebut sebagai gigih berusaha.Orang gigih berpotensi untuk berjaya.Biar kejayaan lambat namun usaha gigih untuk mencapai kejayaan itu penting.Malah sangat penting kerana gigih adalah kunci kepada kejayaan demi kejayaan.

Google imej

Menurut pemahaman HB yang kurang berpendidikan ini,gigih merujuk kepada usaha tanpa henti.Ia berlaku secara berterusan tanpa kenal putus asa atau jerih payah.Sesiapa sahaja mampu berjaya dengan hebat dan awesome jika ada tabiat yang gigih.

Tidak keterlaluan juga gigih boleh membawa rasa bahagia.Lebih-lebih lagi setelah kuat berusaha untuk mencapai impian atau hasrat.Ayuh terus kegigihan wahai pembaca semua.Jangan berhenti sehingga kita mencapai apa yang diingini.

[admin]

Bahagia boleh datang dengan pelbagai cara.Antara kaedah yang dibincangkan dalam blog ini ialah gigih.Tiak semua orang mampu gigih.Sebab itu sesiapa yang sanggup gigih boleh berjaya dan bahagia.

Misalnya HB sekarang ini gigih menulis blog meskipun kadar trafik cuma beratus sahaja setiap malam.Mana tahu demi impian dan harapan HB dapat berjaya dengan cemerlang dalam membuat promosi Aplikasi Buat Duit.


Sekian.Salam motivasi dan jumpa lagi.

6 ulasan

Asalam HB Gigih berblog ok juga kan ..

wsalam..betul tu tuan

nak buat sesuatu mesti gigihkan kata nak berjaya mesti usaha baru ada usaha yang dapat nanti rasa berbaloi

nak lebih mudah usaha tangga kejayaan

Semoga terus gigih selagi nyawa dikandung badan kerana kegigihan itu pun satu ibadah juga kan... semoga diberkati dgn sepenuh kejayaanNya... aamiin.

terima kasih tuan kerana memberi sokongan yang padu kepada saya


EmoticonEmoticon