Berjaya Habiskan Bacaan Senaskah Buku

Nasib baik buku nipis.Sebab itu HB berjaya habiskan bacaan buku tersebut dalam masa satu hari.In shaa Allah HB akan buat ulasan buku tersebut dalam blog Buku Best sedikit masa lagi.Ternyata memaksa diri untuk melakukan  sesuatu memang boleh dilakukan.HB tak pasti sama ada boleh paksa orang lain.Kalau diri sendiri memang boleh.


kredit : Google

Membaca buku dalam zaman media sosial amat gentir  dan cabaran,Gangguan banyak.Kita lebih seronok untuk layan gajet bebanding buku.Namun kesan membaca buku tidak lain dan tidak bukan kita mendapat ilmu.Layan media sosial pun dapat ilmu tetapi lebih banyak perkara yang sia-sia berbading kebaikan.

Selepsa ini HB nak set masa yang sesuai sahaja untuk layan media sosial.Namun keuamaan lebih kepada membaca buku.Malah masa yang santai dan lapang akan digunakan untuk membaca buku.

[admin]

Kejayaan menghabiskan bacaan senaskhah buku patut diraih.Cara HB nak raihnya mudah sahaja.HB nak makan apa yang HB idamkan.Makan sikit oun jadilah.Itu tanda kesyukuran kerana sudah berjaya.HB faham kejayaan besar bermula dari kejayaan kecil.Betul tak?


Sekian.Salam ceria dan jumpa lagi.

4 ulasan

Alhamdulillah... tahniah HB. Semoga manfaat membawa kebaikan utk diri, keluarga dan masyarakat seluruhnya, in shaa Allah.

terima kasih tuan..bagi sokongan buat saya

Nikmat dan seronok tak terkata bila berjaya habiskan baca buku :D

betul sangat tuan..saya tidak nafikan


EmoticonEmoticon