3 Cara Aktifkan Minda Jutawan

3 Cara Aktifkan Minda Jutawan…Sebelum seseorang menjadi jutawan ada berapa syarat yang perlu dipatuhi dengan rela hati.Jangan memikirkan tinggi atau rendah sesuatu ilmu berdasarkan kekdudukan atau pencapaian akaedmik.Sebaliknya rasai aura yang terpancar dari mindanya yang bakal menjadi jutawan.HB amat percaya semua manusia ada potensi untuk menjadi jutawan.Apa yang membezakan ialah impian,keinginan dan kepercayaan.

Dalam agenda untuk menjayakan misi menjadi jutawan biar HB kongsikan 3 cara untuk aktifkan minda jutawan.Pengaktifan minda jutawan banyak berkait rapat dengan 3 cara dibawah.Jika rasa kurang  percaya.Boleh cuba sehari dua.Hasilnya HB tak berani cakap akan jadi atau tidak kalau setakat sehari dua.Moleknya diamalkan secara konsisten selama 6 bulan.



1.Imaginasi

Bayangan atau imaginasi dalam minda cukup berkuasa.Minda kita mesti selalu bermain dengan gambaran kehidupan seorang jutawan.Imaginasi mesti terang dan jelas.Kalau boleh buat secara konsisten setiap saat dan detik yang berlalu.Jika nak tahu buat macam iklan dalam tv.Suka atau tidak suka perkara yang diiklankan akan masuk juga dalam minda sehingga membeli barangpun lebih kurang sama di kedai atau dimana sahaja

2.Lakonan

Ada orang yang tak sanggup berpura-pura dan selalu mengaitkan dengan hipokrit.Sebenarnya tidak sama sekali.Bagi HB berlakon seperti jutawan sangat best.Kita boleh bergambar dengan  koleksi kereta jutawan.Melalui gambar ini kita terus-menerus boleh membuat lakonan terhadap gaya percakapan,imej dan tindak tanduk kehidupan seorang jutawan.

3.Percakapan

Dalam perkara ini HB selalu buat.HB sentiasa ingatkan diri untuk menjadi jutawan.Dengan bercakap minda bawah sedar akan menangkap ayat tersebut untuk disimpan dalam kotak fikiran.Lagi kerap lagi bagus.Lagi banyak maka lagi hebat kesannya.Cuma yang tak best kepada mereka yang nak mendengarnya.Ada yang jemu dan bersangka buruk pulak.

[admin]

Seorang jutawan akan terhasil melalui cara pemikiran,cara kerja,cara usaha dan rezeki yang dianugerahkan kepadanya.Namun begitu kita jangan terlalu awal membuat kesimpulan untuk tidak berjaya menjadi jutawan.

Cuba dulu 3 cara dan mungkin ada cara lain lagi yang lebih berkesan untuk menjadi jutawan.Perlu HB ingatkan sekali lagi nak jadi jutawan perlukan juga bisnes dan pekerjaan yang betul serta tepat.


Antaranya menjadi usahawan online atau telco network di >>>>> Wafymobile

Sekian.Salam motivasi dan semoga ceria selalu.

18 ulasan

imaginasi mengatasi segalanya, berangan pun percuma je. jom imagine

Artikel yang menarik utk dikongsikan. Terima kasih atas perkongsian ini

jika betul caranya..memang akan jadinya punya.

sama-sama bro..kita ambil manfaatnya.

Saya biasa menggunakan kaedah imaginasi tu :D

Betul lah tu berangan tu percuma..kena ada action jugalah...nak bagus lagi kena kerap network dengan geng2 berduit :)

Imaginasi menghidupkan minda bawah sedar utk bertindak dgn penuh keyakinan... semoga tuan HB terus sukses!!!

Izin berkunjung dan nyimak langsung artikelnya ya gan? Salam kenal semoga sukses AMIIIN

Boleh juga ne artikelnya, makasih banyak ya gan? :)

Aura jutawan..hihi..imaginasi tu penting ^^

bagus tuan..sila terus amalkan.

itu yang sebaiknya...imagine and action

tulah tuan..semoga apa yang saya dan tuan impikan menjadi kenyataan kali ini

ya...silakan dan jemput baca

ya..imaginasi boleh tanpa batasan

inshaallah kita sama-sama menuju ke arah jutawan..

aamiin..dan itu impian sepatutnya pada mereka yang ingin kebahagiaan dunia dan akhirat.


EmoticonEmoticon