Ayuh Kemaskini BR1M 2016 Segera

BR1M 2016

 

Tahun hadapan sekali warga negara ini mendapat habuan dari pemerintah.Rakyat negara ini yang bujang dan sudah kahwin mendapat wang BR1M 2016.Ironisnya wang bantuan ini bukan sesuatu yang ideal.Namun ia banyak membantu golongan yang memerlukan.Jadi antara mahu dengan tidak rakyat dengan rela hati menerima juga.Sekurang-kurangnya boleh meredakan kemarahan terhadap kenaikan banyak benda di Malaysia.

 

Kepada mereka yang layak menerima BR1M 2016 jangan berlengah lagi.Silalah kemaskini secepat yang mungkin.Jika dilambatkan maka kalian akan tertekan dan terus tertekan nanti.Bahayanya kalian akan mendapat stress.

 

Kalian boleh terus sahaja kemaskini permohonan.Itupun kepada pemohon yang sedia ada.Jika kalian pemohon baru boleh juga mendaftar secepat yang boleh.Untuk memudahkan kalian membuat kemaskini atau mendaftar terus sahaja ke link >>>>>>>>[INI]

 

Buat makluman kalian semua,kemaskini BR1M 2016 tidak boleh menggunakan aplikasi mobile.Ia hanya boleh dilakukan menggunakan laptop atau destop sahaja.Dari satu sudut ia agak menyukarkan ramai pemohon  hanya memiliki gajet seperti telefon pintar.Mereka yang tidak mempunyai laptop atau destop terpaksalah menggunakan komputer pejabat atau pergi ke kedai siber.

 

Dalam satu sudut yang lain pula tindakan pihak kerajaan berbuat demikian supaya isu keselamatan diutamakan.Aplikasi mudah alih lebih mudah kena ‘hacked’ berbanding peranti lain.Itupun sekadar pendapat HB kerana setakat ini belum ada lagi perkara yang belum diingini dilaporkan.

 

Jika ditimbang tara aplikasi mudah alih adalah lebih bagus digunakan untuk mengemaskini BR1M 2016.Bukan banyakpun benda yang buat.Taip soalan keselamatan.Bila dah dapat akses masuk cuma buat kemaskini no.telepon atau gaji yang kita perolehi.Paling tidakpun penama kepada peawris.

 

[admin]

 

HB baru sahaja kemaskini BR1M 2016 dalam kategori pendapatan kurang RM4 ribu.Rasa-rasa teringin nak ada pendapatan atas dari RM5 ribu.Paling bagus kalau dah cecah RM10 sebulan.

 

Banyak benda boleh buat termasuk menulis blog secara penuh masa.Tak la harap makan gaji dan terpaksa mengikat diri dengan 8 jam bekerja.Sungguhpun begitu HB tetap bersyukur juga kerana masih ada kerjaya yang boleh menyara kehidupan keluarga dan membiayai aktiviti blogging.

 

 

p/s : Kalau nak shopping produk kecantikan secara online jangan lupa ye singgah sebentar di >>>>>Zarraz Malaysia

44 ulasan

Moga dengan adanya BR1M dapat mengurangkan beban perbelanjaan yg kian meningkat..

terbaik HB..tahnia memberi infor

rugilah yang tak lemas kini kan BRIM walhal dia lebih layak kan HB

Dah maam malas nak update, tapi bila fikirkan duit tu duit dari rakyat juga so memang kena update la...haha

jie rasa tak ideal la bg brim ni..

Aduh.. tak isi lagi borang brim ni. kena isi cepat ni takut terlambat

Banyak benda di sebalik BR1M ni, masih belum nampak ketelusan pemberiannya

Gunalah duit BR1M tu sebaiknya nanti .

untungla sapa yang dapat tu

Sapa yg layak tu pi cepat2 kemas kini...walau pon tak seberapa kalau nak di bandingkan dgn peningkatan kos sara hidup yg mencanak2 naik sekarang ni..

Taak sabar nak dapat brim taun depan.. ehehe

BR1M - Beri rakyat ingin maju
BR1M - beri rakyat ingin merayu
BR1M - beri rakyat ingin malu
BR1M - beri rakyat ingin mengundi

Takat tue jek laa saya faham pasal BR1M nie...betul ke?

untungnya dapat brim

boleh la sikit-sikit cuma bantuan begini boleh jadi manja tau!

siapa yang layak jangan lepaskan peluang ini...takut rugi pulak

ya..itu yang terbaik..

tak susah pun update..

mereka dah habis idea bagaimana nak tawan hati rakyat..

Sapa yg layak tu cepat2 pi kemaskini...rezeki jgn di tolak walau pon nilai nye tak seberapa tapi sekurangnye bole gak di gunakan...rakyat terus di tintas dan tertindas :'(

buatlah sakarang..jangan tangguh-tangguh nanti terlupa pulak.

ada yang tak kisah..janji ada duit masuk..

itu yang sebaiknya..

boleh la..anggap sahaja duit itu bonus

orang kata lebih baik ada daripada tiada

agaknya mcam tu la..

memang untung bagi mereka yang mempunyai pendapatan rendah

rezeki brim pun datang dari Alah juga..so manfaat kan dengan sebaik mungkin

ya..gunakan duit dengan cara bijak dan betul

Ya masih ada lagi ni untuk kemaskini dan buat permohonan baru bagi mereka yang layak

buatlah segera sebelum terlambat

dh tlmbt kmaskini diri sdiri gan ayh huhu tak dpt la kot

apasal boleh lambat bro..

kalau xkemaskini kita still dpt jg ke brim to?...law xkemaskini xlyk ke?

tak kemaskini tak dapat la..kalau dapat juga memang rezekilah


EmoticonEmoticon