Cerita Di Sebalik Gambar Siri 13

Akuarium ikan

 

Sekali imbas tak nampak sangat sesuatu dalam gambar ini.Namun jika diteliti dengan sungguh-sungguh maka kelihatan ikan dalam akuarium yang berlatar belakangkan gambar kehidupan laut.

 

Inilah aktiviti HB apabila ada masa lapang.Cuci air akuarium yang ada ikan sepat.Ala ..ikan sepat sungai je.Sebelum ini pernah letak macam jenis ikan ada.Ikan yang mahal,murah dan percuma pun ada.

 

Sayangnya umur ikan ini tak panjang.Mati cepat pulak dah.Baik secara sengnaja atau tidak

 

HB faham pembaca juga yang berminat membela ikan.Bagus minat ini untuk memberi ketenangan kepada minda kalian semua.

 

Haiwan peliharaan adalah terapi untuk minda.

 

[admin]

 

Memelihara ikan dalam akuarium tidak memerlukan belanja yang besar.Hobi ini sangat bagus untuk menjana pendapatan sampingan.

 

Misalnya pelihara ikan kelisa,ariwana atau ikan emas yang mempunyai nilai komersial yang tinggi.

 

MInat HB sebenarnya masih kurang dalam bidang pemeliharaan ikan.Cuma HB lebih syok layan media sosial kerana HB nak mempromosikan

Program Terpantas Jana Income Online

 

Sekian.

 

Salam ceria.

 

Semoga pembaca semua gembira dalam memburu kejayaan dan kekayaan.

 

Aamiin.

12 ulasan

Anak-anak saya suka pelihara ikan. Dan macam-macam ikan pernah di pelihara. Memang cantik dan memberikan ketenangan bila tengok ikan berenang dan dengar bunyi air

daripada setakat menjual ikan untuk flipping, HB pun boleh mula brand kan diri HB sebagai expert dalam apa yang HB tengah buat ni. baca apa yang website-website lain buat kat niche HB, lepas tu tukar prespective penulisan ke arah perkongsian expertise HB kat situ. And then, nak upgrade sikit, tulis a short ebook. pastu request untuk guestblog kat blog yang dalam niche HB.

Kalau buat macam tu, lagi senang untuk HB buat pendapatan "sampingan" dari hobi HB ni. :)

Dulu2 memang abang saya pon rajin bela ikan comel2 dalam akuarium camni...paling suka dgn ikan emas dan ikan kecik kaler wana wani tu...tapi sekarang dah takde dah sejak pecah akuarium kaca tu terus malas nak membela lagi....tengok ikan berenang memang best tapi bab nak.mencuci tu yg malasnyeeee....hehehe

malas nak cuci aquarium tu malas nak bela ikan. hahahaha.. dulu bela hamster.. kalau terlepas jenuh mencari satu rumah. membiak sampai berpuluh ekor.. tapi semua bela sampai dia mati secara semulajadi. sekor pun tak bagi sesapa. Bila dah bela jadi sayang.. bila takde jadi rindu

dulu kecik-kecik suka bela ikan. dah besar ni suka bela janggut. ehhh bela kucing haha

wow..pendapat bro sangat bernas dan saya amat menghargainya..terima kasih

ya..proses penyelengaraan itu memang leceh sikit

hamster..memang geli sikit lah saya...

bela kucing lagi senang terutama kucing jantan..tak beranak

Saya pun ada pelihara ikan. Macam2 jenis ikan ada dalam akuarium. Tenang saja nampak ikan2 tu berenang...hehe...

ya..betulkan..ikan adalah terapi minda yang bagus


EmoticonEmoticon