Cerita Sebalik Gambar Siri 3

IMG-20150808-WA0000

Cerita sebalik gambar kali ini berkisar kepada pengibaran Jalur Gemilang.Gambar ini cukup menarik kerana warna Jalur Gemilang sama dengan warna latar belakang tempat tersebut.Tak perlulah HB ceritakan di mana sebenarnya di tempat ini.Paling penting ada simbolik pengibaran Jalur Gemilang bagi membukti kita rakyat Malaysia cintakan negara.

[admin]

Bulan ini adalah bulan kemerdekaan.Satu bulan untuk memperingati jasa dan pengorbanan pejuang kemerdekaan terdahulu.Mereka sanggup mengadai nyawa demi negara.Sudah pasti mereka tak nak mengadai maruah sendiri semata-mata untuk kepentingan diri.

Jika nak mempertahankan maruah diri agar dapat hidup selesa tanpa dijajah hutang marilah bersama-sama  mempelajari Teknik Sebenar Bina Kehidupan Bebas Kewangan

Sekian.Salam motivasi dan jumpa lagi.

16 ulasan

Jom kita kibarkan jalur gemilang ^-^

Bulan kibarkan jalur gemilang dah bermula la ni, pastinya ramai yang dah start menghias kereta, pejabat dan rumah dengan bendera Malaysia kan..

setiap tahun 1hb 8 pasti yan akan kibarkan bendera depan rumah

bulan ni bisnes bendera jalur gemilang mmg laku ....masyukk sapa yg jual.

mcm suram je bulan kemerdekaan kali ini

ya..seronok buat nie.

siapa yang rasa patriotik patut buat

yalah kan..siapa yang pandai ambik peluang untung la..

Semoga semangat jalur gemilang dan perpaduan sentiasa ada dlm diri kita semua rakyat Malaysia.. bersama kita sentiasa berdoa utk kesejahteraan negara tercinta ini..

dah musim kita sambut hari kebangsaan ni
selamat hari kebangsaan

aku
bukanlah seorang perwira
gagah menghunus senjata...

sebab itu tagline merdeka best pada tahun ini Best kerana senang nak ingat..#sehati sejiwa

tapi tuan juga pejuang..

pendidik bangsa

kat office aku pun tengah sibuk pasang bendera :)

baguslah kalau sudah ada semangat nasionalis..


EmoticonEmoticon