Cerita Disebalik Gambar Siri 4

Gambar bisa mengungkit kembali memori lama.Biarkan ia cuma sekeping gambar namun memori yang terpalit disebaliknya bisa mengungkap cerita yang penuh nostalgia.Gambar yang HB ambik seperti dibawah ini ketika berada di Pulau Labuan suatu ketika dahulu.

Biarpun pertama kali menjejak kaki ke pulau Labuan namun ingatan HB masih segar bugar.Ia seolah-olah tidak pernah padam maupun luntur buat seketika.

IMG_2378

Malah malam tadi pun HB bermimpi sudah kembali ke Pulau Labuan.Mungkin keterujaan membeli minyak wangi original import yang murah gila-gila.Selain itu pelbagai coklat yang biasanya mahal di pasaran biasa tetapi amat murah kat ini.

Waduh.Mau pergi sana lagi nie.Tapi tak tahu bila pula kerana bajet belum kaw-kaw masuk.Lainkan Plan C ini bisa menjadi.

[admin]

Sekian dulu.Moga ceria selalu hendaknya.Lagi pun selepas ini nak tulis artikel pulak untuk blog Panduan Hipnosis.

21 ulasan

teringat labuan juga bila tengok gambar ni ... pergi sekali pun dah memadai, biar jadi kenangan :)

adakah mahu ke sana tu maksud mimpi itu

tak pernah sampai ke labuan lagi.. kiranya kawasan bebas cukai macam Langkawi yer?

minyak wangi paling sy suka jenos polo.....dgn elizebeth aden(green tea) skrg rasa x mampu nak beli dah,....agaknya kalo tanpa duty import ni berpa la agaknya diskaun tu/

Saya tak pernah jejak labuan...in syaa allah suatu hari nanti. Amin

hmm macam best je. tak pernah ke pulau labuan

dah pergi ke..mesti seronokkan.

memang saya mahu ke sana lagi..in shaa Allah

ya betul tu..ada kesempatan jomlah pergi.

harga sekarang pasti sudah naik kerana kejatuhan nilai ringgit..

Amin..memang Labuan tempat yang wajib pergi jika ke Sabah

jomlah melawat Labuan dan Sabah

Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Saya belum pernah sampai Labuan..mesti tempat yang best untuk shopping...(tapi kena kumpul duit banyak2 dulu)...hihi

Pernah sampai kat tempat dalam gambar tu! Terkenang pula :)

untuk shopping sikit-sikt boleh la..

he..he..gambar memang bisa mengungkit kenangan

Wah, HB sampai termimpi-mimpi yea...

he..he..semangat nak pergi kali kedua ..

dah pergi, tapi sekali je la ... sekali je pun dah seronok sangat :)

Antara tempat yg saya ingin pergi.. mudah2an satu hari nnti... aamiin.. :)


EmoticonEmoticon