Kelebihan Blogger Berbanding Orang Kebanyakan

Kelebihan Blogger Berbanding Orang Kebanyakan…Pada zaman muktahir ini menjadi blogger sudah mejadi pilihan ramai.Sebabnya capaian internet lebih mudah.

Ramai sudah mengguna telefon pintar.Mereka yang boleh mengakses internet termasuk blog.Ini menjadi petanda bahawa blog kalian boleh dilawati trafik dengan lebih banyak berbanding sebelumnya.

Walaupun realitinya tak semua suka membaca namun kehadiran blog dan blogger bagaikan tak lapuk dek hujan dan tak lekang dek panas.Kehadiran media sosial baru dan lama semakin mendapat sambutan.Ada yang terus bertahan.Tak kurang juga yang dah pupus.

Sebab itu blogger yang juga merupakan pengguna media sosial mempunyai kelebihan untuk mempromosi blog mereka.

Lagi baik kalau blog yang mempunyai niche tertentu seperti mrhanafi.com.Orang akan sinonimkan blog tersebut dengan perkara yang kita tulis.Jika nak tahu apa yang HB tulis dalam blog tu.Jangan lupa untuk singgah.

Tak semua orang berminat menjadi blogger.Namun semua orang ada potensi untuk membaca blog.

Secara tak langsung promosi menggunakan blog merupakan kaedah unggul.Kos yang rendah dan senang dikendalikan.Itu kelebihan jadi blogger

Blog adalah platform jenama untuk blogger.Tambahan pula kalau blog yang mempunyai domain yang  berakhir dengan com.Lagi-lagi menampakkan awesomenya.

Umumnya kewujudan blog memang tak akan diambil peduli.Lainlah untuk mereka yang nak cari informasi yang dihendaki.Namun begitu sebagai blogger mesti ada cara bijak untuk menarik pembaca.

Antaranya promosi langsung seperti memujuk rakan-rakan media sosial untuk singgah seketika.Cuma pastikan ada isu menarik supaya kehadiran mereka bukan yang pertama dan terakhir.Kalau boleh menimbulkan minat supaya mereka turut juga memiliki blog seperti kalian.

[admin]

kelebihan blogger

HB berharap agar pembaca nampak kelebihan blogger berbanding orang kebanyakan.Kelebihan yang HB maksudnya bukan bermakna blogger lebih baik tetapi kelebihan kepada penonjolan jenama dalam dunia online.

Suatu yang hebat juga kalau blog boleh digunakan medium promosi mini page seperti >>>>> http://linksaya.biz/terbaek

Sekian.Semoga penerangan ini boleh memberi pencerahan minda.Sudah pasti  menjadi blogger memang ada kelebihan yang tersendiri.Jika nak tahu jomlah jadi blogger hari ini juga,Memamg best tau!

25 ulasan

bukan mudah jadi blogger...idea menulis sentiasa kena ada..selain kena peka persekitaran...

tapi bila dah mula menulis dan berkunjung rumah kawan2...best sesangat...

Masih terlalu banyak yang perlu dipelajari tentang blog and blogging...
Menulis tu sesuatu perkara yang best juga...kalau ada idea lah

Memang seronok jadi blogger. Dapat berkongsi pandangan danilmu dengan orang lain. Tulisan di blog juga kekal sepanjang masa walaupun kita telah tiada.

bila dah jadi blogger, keje nak menulis je

Zaman sekarang kan zaman dunia di hujung jari. Orang nak apa-apa memang tanya pak cik Google dulu. Untung-untung jumpa info best dan bermanfaat daripada blog blogger kita. Pahala juga tu asalkan niat untuk berkongsi ilmu.

Betul tu, dulu saya pun terfikir apa la bagusnya berblog ni..sekali bila dah terjebak dalam bisnes online, baru tau kebaikan sharing dalam blog

teman main tulis ja apa yang terlintas bha

Itulah cabaran menjadi blogger sekarang ini..idea dan skill penulisan..

Saya pun masih belajar terutama skill seo dan kata kunci..

Kalau macam tu..jiwa dan jasad dah jadi blogger

Tu yang bagusnya..pahala

Tak pe..janji happy punya.

biasa aje sebenarnya.

yang penting, kita pandai guna aje.

hehe teringat yang selalu di sindir rakan sekerja sebab ada blog. aku buat dek je sebab sindiran tu tak berasas.

selalunya diorang akan sindir, lepasni mesti zuan update kat blog yang dia makan nasi ayam belacan kat restoran pak abu.

haha macam la kita ni keje nak update semua benda je kan

Masih banyak yang perlu Ani belajar dalam dunia blog ni. Jadi blogger sebenarnya best, boleh sampaikan Ilmu, beri manfaat kepada yang lain :D

tak semua mampu jadi blogger..nak mengarang ayat bukan main susah lagi..

menyampaikan ilmy yang bermanfaat memang best.

oh kelebihan jadi blogger banyak juga
best kalau dapat kempen berbayar untuk promosi

Ya..ada income masyuk..

Tidak mustahil blogger-blogger di Malaysia mampu menggoncang dunia informasi tanah air suatu masa nanti. Siapa tahu kan?

ya..memang betul tu..

Memang mama rasa beza menjadi blogger ni. Bukan senang-senang entry nak tulis. Mesti betul-betul ber info dan berkualiti.


EmoticonEmoticon