Apa Cerita Di Sebalik Gambar Siri 1

catuan air

Ini bukan sekadar bekas.Ia adalah bekas serbaguna yang boleh muat apa sahaja.Namun baru-baru ini ada khabar menyatakan ada berlaku catuan air.

Catuan air ini akan  menyebabkan gangguan bekalan air bersih selang hari.Jadi sebagai cara untuk menghadapi catuan air maka perlukan bekas seperti dalam gambar di atas.

[admin]

HB berpendapat bekas yang besar gedabak ini merupakan pendekatan yang bagus.Selain dapat simpan air ia juga boleh simpan beras,pakaian dan segala buku-buku koleksi.

Siapa tahu dengan minat dan kesungguhan mengumpul ilmu maka boleh membongkar Teknik Sebenar Bina Kehidupan Bebas Kewangan

Sekian.Salam motivasi dan jumpa lagi

25 ulasan

Kena beli bekas spt niee krn byk kegunaannya..

yan guna simpan pinggan mangkuk :-))

ya..banyak sungguh kegunaan dia..

simpan pinggan mangkuk pun best

buat simpan cawan n mug ...

Simpan baju dan mainan anak-anak pun bagus ni. Maklumlah mainan anak dah sangat banyak.

aik... betul ke bekas ni boleh isi air?? kwang2x

Kalau saya bekas macam tu di gunakan untuk simpan baju lama anak2.

Kalau saya bekas macam tu di gunakan untuk simpan baju lama anak2.

simpan barang barang tak terpakai yang mungkin akan di pakai nanti

Catuan air di mana ni?

Ho..ho..betul sangat tu..

Saya pun sama selain buat simpan mainan anak2 waktu terdesak buat simpan air..lg best kalau yg beroda tu..

hahaha nowadays during the water shortage period
people dun buy big container anymore especially in KL
they buy plastic bag to store water
as we have limited space to store the empty container later after that

baju lama kalau simpan tempat yang baik boleh tahan lama

mainan anak-anak jika dibiakan berterabur boleh mendatangkan bahaya.

ikut plan akan berlaku di area Kuching dan Samaraha..rupa-rupanya telah ditunda.

bekas ini memang ada roda

yeah sometimes we need back up container to store more water

ya..memang betul nie.

sumbat sahaja apa-apapun boleh

Sama macam mertua saya, umah di area ampang dulu kena catuan air, tak de bekas lain, kotak macam ni la jadi simpanan air..hihi

Kotak macam nie boleh simpan air dengan banyak.


EmoticonEmoticon