Masa Santai Untuk Aktiviti Blogwalking

santai blogwalking

Masa Santai Untuk Aktiviti Blogwalking…Assalamuaalaikum dan salam sejahtera.Dalam entri kali ini HB nak kongsikan pengalaman buat blogwalking semasa sibuk tetapi dengan santai sahaja.Biasanya HB memang sibuk sekarang untuk memantau bisnes telekomunikasi yang diceburi baru-baru ini.Walau sibuk macam manapun HB tetap melakukan  rutin harian blogger iaitu blogwalking.

Jika masa tidak mengizinkan HB cuma lakukan kunjungan balas blogger yang sudi singgah di blog Hero Borneo atau mrhanafi.com ataupun Buku Online.HB kira bernasib baik kerana tempoh berkerja cuma 8 jam sehari dan jarak tempat kerja pula masih dekat.Masa lebihan boleh digunakan untuk berblogging.

Berbalik kepada masa santai blogwalking tadi,HB sarankan rakan-rakan blogger buat pada waktu pagi selepas solat subuh.Lebih tepat lagi masa sebelum turun kerja.Cara begini mengelakkan kalian tertidur semula.Pada waktu pagi fikiran masih segar dan minda masih aktif untuk aktiviti membaca blog.

Selain itu pada waktu pagi juga membolehkan kalian mendapat input yang bermanfaat sebagai bekalan minda sepanjang hari.Misalnya membaca artikel Cara Dapat Duit Dari Rumah

[admin]

Apa yang HB kongsi ini sekadar pendapat peribadi HB sendiri.Masa yang paling sesuai itu terpulang kepada kalian.Tepuk dada tanya minda.Tepuk dahi jawap sendiri.

Jika tak minat blogwalking kalian boleh bongkar Rahsia Main Instagram Dapat Duit.Lagi-lagi berbaloi kan.

Sekian.Salam motivasi dan jumpa lagi.

14 ulasan

Masa bw saya tidak menentu....kalau naik komuter, dalam komuter pun sempat....huhu
85% aktiviti bw saya guna hp. Jarang dapat cari masa duduk depan pc lama2 utk bw...
Anyway, good tips HB

Saya pun memang selepas subuh start buat entry dan update apa yang patut..then BW sampai la pukul 10-11 pagi

Tips berguna tuan Hanafi. Tapi fb salu kacau daun..

sejak hubby ada rumah..jarang bw waktu pagi dah..huhu...

selepas solat subuh selalunya saya cuba publish entry sbb masa tu iklan nuff sdg menari2 dan ramai yg blogwalking ...

masih cari bajet untuk beli smarphone...guna lap top kadang-kadang kurang praktikal apabila berada di luar rumah

bagus la macam tu..urusan masa dengan bijak

FB,Whatsapp dan WeChat adalah pesaing kepada blog..media sosial ini real time berbanding blog..cumanya blogwalking lebih best jika jumpa blog yang ada informasi yang bermanfaat..

itu yang terbaik..utamakan suami berbanding yang lain-lain..redha Allah terletak pada redha suami terhadap isteri..maaf sekadar perkongsian..

publish selepas subuh menyebabkan entri blog untuk berada di halaman utama Google

Minggu ni cuti sekolah.. masa berblogging dan berblogwalking pun jadi tak menentu. Tapi tak bermakna saya lupa akan rakan2 blogger semua.. salam ceria berblogging HB.. :) :)

tak pe tuan..keluarga adalah keutamaan..

saya cuba untuk cari masa itu sekarang agak kurang sebab kesihatan kurang memberangsangkan..sek dih pula kala ada entri tapi blog tak ada kunjugan balas agak sedikit mengecewakan hu..

rata-rata blogger sibuk kot..tetapkan niat untuk terus menulis walaupun tanpa trafik pada masa kini kerana pada ,masa hadapan entri blog kita sudah jadi artifak ilmu..pasti ada orang akan baca.


EmoticonEmoticon