Rezeki Melalui Blog Amat Disyukuri

Rezeki Melalui Blog Amat Disyukuri…Hati siapa yang tak rasa girang setelah mendapati ada email yang memaklumkan ada komisyen masuk.Jadi sebagai memperingati kegembiraan ini,saya abadikan dalam penulisan entri kali ini.Paling tidak pun untuk dibuktikan kepada diri sendiri bahawa akitiviti berblogging boleh menghasilkan pendapatan.Walaupun sedikit terasa berbaloi juga usaha menulis untuk promosi.

duit dari blog

Ada dua komisyen yang HB dapat.Pada bulan Mac 2015 yang lepas pihak Klikjer telah memasukkan sejumlah duit ke dalam akaun HB.Kebetulan sama dengan hari gaji HB.Duit tersebut sebagai penambah jumlah gaji.Ala-ala kerja Over Time pulak.Namun HB amat bersyukur kerana 5 sen pun duit juga namanya.

klik je

Wang yang HB perolehi tersebut dapat digunakan untuk memperbaharui domain e-buku.info selama setahun lagi.Insya Allah jika bijak urus masa selepas ini blog tersebut akan digunakan aktiviti promosi non stop kepada pembaca.Kebiasannya kepada pelawat organik berbanding pelawat media sosial.

Tanpa HB sangka-sangka pulak pada bulan Mei 2015 ada lagi masuk komisyen  dari Ashadee.Jumlah tersebut agak memberangsangkan.Pada kali ini HB langsung tak terfikir kerana HB sangat sibuk mempromosi Rahsia BestMobile Prepaid Jana Duit.

Dengan penggunaan dua blog,HB bagaikan tak cukup tangan untuk menulis,menjawab komen dan berbalas blogwalking.Sebab itu aktiviti affilliate bagaikan terhenti buat seketika.

duit masuk

Buat makluman semua duit ini sebagai ganti kerana memperbaharui domain heroborneo.com.Jadi selepas ini HB boleh declare bahawa dua blog yang dikendalikan ini boleh berdikari.Tak kacau gaji yang sedia ada.Maaf gaji sebagai pekerja swasta macam HB paras minimum  gaji syiling  pekerja di Malaysia.

Atas sebab itu aktiviti berblogging terpaksa menjurus kepada penjanaan pendapatan.Kalau tak bagus buat blog untuk suka-suka.Tapi sayang jugakan masa yang diperuntukkan tidak memberi apa-apa manfaat seperti kebanyakan orang yang kaki Whatsapp,Wechat,FB dan Twitter.Mereka tak salah jika tidak terlalu obses.

Kesimpulan dari admin,

HB berharap rakan-rakan blogger yang ingin pendapatan dari blog teruskan konsisten menulis.Letakkan minat dan sikap ingin berkongsi kebaikan serta manfaat untuk para pembaca.

Dengan itu pembaca boleh jumpa blog kalian banyak kali di carian Google.Dari situ akan berlaku penjualan apa-apa ebook atau promosi bisnes seperti dalam >>>>> Agen Promosi Online Diperlukan Segera

bestmobile terbaik

39 ulasan

Terima kasih sudi menjejakkan kaki ke rumah maya MV, boleh juga MV tau pasal promosi Best Mobile ni

Alhamdulillah...

kalau buat betul..betul akan nampak hasil jugakan..syukur sangat

bagus bro, nampak bro memang serius nak dapat kan duit dari pelbagai sumber, usaha macam ni la yang kita mahukan

alhamdulilah...rezeki dari Allah

Sikit-sikit lama-lama makin banyak

Alhamdulillah, rezeki dari Nya. Usaha tangga kejayaan :D

sama-sama..ho..ho..saya suka jejak rumah maya orang sejak 2009 lagi..masa tu belum jadi blogger

yalah kan ..saya sangat bersyukur

sekarang memang nak fikir buat betul-betul

he..he..saya sama macam bro..pernah naik dan turun dalam dunia pekerjaan..sebab itu nak sangat cari duit dari pelbagai sumbet

ya..memang rezeki dari Allah..mudah-mudahan ia berterusan

itu yang kita harapkan..

Alhamdulillah. Semoga dimurahkan rezeki selalu. Aamiin

Alhamdulillah. Semoga dimurahkan rezeki selalu. Aamiin

terima kasih bagi sokongan..

Wah, banyak sumber income yang HB dapat yer. Alhamdulillah...

banyak..tak la..apa-apapun syukur dengan apa yang ada.

Wah, tahniah HB, masyukk. Semoga makin murah rezeki HB :)

Alhamdulillah tahniah HB.. semoga sentiasa dimurahkan rezeki... aamiin... :)

wah..SELAMAT ya, semoga rezekinya selalu bertambah dan sukses selalu.
amin..

Rezeki yang bagus.. semoga makin maju jaya ye

tahniahh..! blog buat mmg bestt

tahniah HB..jadi motivasi utk saya terus konsisten dalam dunia blogging juga. :)

amin dan terima kasih bagi sokongan buat HB..terbaik gitu

terima kasih..sokongan kalian memberi kekuatan untuk saya lebih berusaha.

ya...begitulah harapan saya setiap masa..

terima kasih bro..begitulah harapan saya selalu

bagi blogger memang best..tak semua ada kekuatan untuk menulis.

terima kasih..itu yang sebaiknya kekal bermotivasi

Alhamdulillah. Biasanya rezeki yang dapat dari kerja part time ni walaupun sedikit memang kita rasa lebih bernilai berbanding kerja fulltime.

sebab benda yang kita buat itu kita suka..

bila difikir balik kan kat mana sahaja boleh je kita usaha nak dapatkan duit, tapi kalau ada yang kata susah nak dapat duit tu camana pulak ek?

alhamdulillah . semoga rezeki terus melimpah ... sis pun dah merasa rm dr affiliate ni ...

sebab belum jumpa formula yang sesuai la tu..

dah merasa RM bestnya ..kalau macam tu luaskan potensi dapat RM dengan sertai Bestmobile pulak!

wahhh hebat..tahniah!!! apa orang putih kata, lempar sebiji batu terkena 2 ekor itik? ok, sambil menyelam minum ari hehehe dapat dari blog, dan dapat dari biz..hebat!

bagus juga peribahasa tersebut..pernah dengar tapi dimana ye..


EmoticonEmoticon