Cara Unlocked Modem Broadband Internet

Cara Unlocked Modem Broadband Internet ..HB percaya ada dikalangan kita yang nak menukar penyedia perkhidmatan broadband internet.Namun terpaksa berfikir banyak kali kerana masih sayang dengan modem yang digunakan.HB kali ini nak berkongsi cara untuk jimat belanja tanpa menukar modem yang baru walaupun menggunakan penyedia perkhidmatan internet yang lain pula.

Langkah pertama cari no.IMEI pada modem yang kalian gunakan.Iannya ada berada di badan dan penutup modem broadband yang kalian gunakan.

unlocked modem broadband

Salin ataupun tulis semula no IMEI tersebut pada mana-mana tempat.Kat dahi sendiri pun boleh.

Selepas itu buka website ini >>>http://tools.texby.com/unlock-codes/huawei/

Salin semula no IMEI tadi ke dalam ruangan yang disediakan.Send seperti biasa dan kini modem broadband kalian sudah neural.Maksudnya boleh masuk mana-mana kadsim termasuk Bestmobile.

Jangan risau modem broadband internet kalian tidak rosak.Boleh digunakan seperti sedia kala.Kelebihannya cuma ia bersifat universal.Kalian boleh guna apa-apa penyedia talian telekomunikasi yang menyediakan perkhidmatan internet terbaik.HB sarankan buat pilihan bijak berdasarkan keperluan dan kemampuan.

 

Kesimpulan dari admin,

Selagi ada benda yang boleh menjana duit online  atau offline maka HB galakkan kalian turut serta.

Hero borneo2527

Dapatkan Info BestMobile Prepaid

23 ulasan

Bagusnya tips ini. Mudah dan menjimatkan. Thanks HB

Info nie sangat berguna... Zumal nak cari semula la broadband lama Zumal...

Info nie sangat berguna... Zumal nak cari semula la broadband lama Zumal...

patutla sebelum ni cuba guna sim lain tak boleh guna...haha..bagus2.Dah buat kejap tadi..dan menjadi..thanks berkongsi info.

Dulu ada pakai. Tapi dah terminate...huhu
Anyway gud info HB. Thanks

Kena cari balik modem lama ni..mana tahu lepas ni nak guna Best Mobile boleh la Hello HB kan?

Tips yg bermanfaat buat pengguna broadband, terutamanya kpd yg baru nak guna.. :)

Tips yang berguna tu.. So far saya masuk apa saja broadband saya jalan aje...

Ooo.. Baru tahu.
Best sharing HB

ya..tak perlu beli banyak..

menjadi ke..memang ok punya..kerana saya cuba dulu sebelum share kat blog

kalau dapat jumpa memang best la tu

tak pe..perkara biasa tu

ya..itu yang bestnya..betul..betul..betul..

kepada pengguna broadband yang nak pindah randah tu..

tu jenis broadband yang universal..bukan jenis yang kena locked

ye ke..

dulu pun saya cari info ini..

tang tepekkat dahi tu memang inovasi hehehee

itu bila saya dah stress menulis..kasi belasah sahaja ayat yang ada.

uihhh broadband zaman tok kadok dulu masih elok lagi cuma taktau kat mana dah
kena bookmark artikel ni hihi

mungkin dah jadi arwah tu..hu..semoga dapat jumpa kembali..

terima kasih atas perkongsian..


EmoticonEmoticon