Blogger Sepenuh Masa Perlu Pendapatan Pasif

Blogger Sepenuh Masa Perlu Pendapatan Pasif…Tentu ada dikalangan blogger yang sudah lama menceburi dunia blogging bercita-cita menjadikan blogger sebagai kerjaya sepenuh masa.Dengan kemampuan blog yang sudah menjana pendapatan dan jenama blog yang kini dikenali memang menjadi faktor tolakan ke arah itu.

Menjadi blogger sepenuh masa memang mudah.Kita tulis blog dan menulis setiap hari.Persoalannya dari mana sumber pendapatan yang boleh menampung kehidupan kita sebagai blogger itu sendiri,keluarga dan orang tanggungan (emak bapak la tu).Jika kita menulis blog dan tiada hasil berupa duit maka tidak wajar meletakkan diri sebagai blogger sepenuh masa.

blogger sepenuh hati

Gelaran yang paling sesuai ialah blogger separuh masa yang mempunyai pekerjaan utama yang tetap pendapatannya setiap bulan.Meskipun tiada pendapatan  kaw-kaw dari blog seseorang blogger itu mesti bermotivasi untuk menulis blog.Sebabnya blog adalah wacana buah fikiran,pandangan,perkongsian ilmu serta info serta platform terbaik mempromosi bisnes.

HB berpendapat persediaan untuk menjadi blogger sepenuh masa ialah mempunyai pendapatan pasif.Dengan adanya pendapatan pasif kalian tidak lagi perlu kerja rutin setiap hari,Kalau setahun dua tak apa la.Sedihnya ramai dikalangan kita termasuk HB sendiri melalui kerja rutin selama belasan tahun,Ada juga yang dah berpuluh tahun tau.Malah seumur-umur pun ada sebagaimana kata rakan HB yang berasal di Sabah.

Pendapatan pasif boleh kalian jana melalui banyak cara.Kalian boleh menulis blog yang ada ciri-ciri mesin duit seperti blog Buku Online.Baru-baru ini HB berjaya cash out sejumlah duit hasil janaan blog tersebut.Tak banyak namun amat bermakna sekali kerana berjaya menambah 6 peratus ke atas pendapatan gaji utama.Kan elok kalau tiap-tiap bulan macam itu.

Kini HB sudah menemui satu lagi cara untuk menjana pendapatan sebagai persediaan menjadi blogger sepenuh masa.Tak lain dan tak bukan iaitu menyertai bisnes telekomunikasi terlajak BEST iaitu Bestmobile.Kalian cuma perlukan pelaburan minima sebanyak RM49 untuk dapatkan simkad.Selepas itu pihak Bestmobile memberi kalian lesen promosi sebagai Brand Partner.

Kalian promosi atau ajak sesiapa sahaja yang berminat hendak menjana pendapatan pasif.Hasil kerja dan usaha kalian pihak Bestmobile memberi insentif,pendapatan dan banyak lagi yang best-best.Jadi nak tahu lanjut sila layari link  di >>>>>>[ SINI ]

Sekarang HB harap ada dikalangan blogger sudah nampak alternatif untuk menjana pendapatan pasif.Selain menulis blog untuk produk affiliate,iklan,advertorial atau event , kalian boleh juga  menulis untuk mengajak seramai mungkin rakyat Malaysia menggunakan talian Bestmobile.

Kalian promosi maka kalian dapat duit secara berterusan.Tak dapat duit secara langsung pun tak pe juga kerana kalian dapat membuat kebaikan untuk agama.Sebabnya ialah Bestmobile membenar potongan zakat (untuk orang Islam sahaja) sebanyak 2.5% ke atas pendapatan ahlinya yang dah mencecah RM100 setiap bulan.Tak akan itu pun kita  tak nak sedang GST berjumlah 6% pun kita redha sahaja sekarang ini.

Kesimpulaan dari admin

HB berharap para blogger yang ada keinginan untuk menjadi blogger sepenuh masa usahakan dulu pendapatan pasif melalui Bestmobile.Gunakan medium blog kalian sama ada yang masih blogspot atau hosting sendiri untuk promosi Bestmobile.

Buat promosi secara online kerana sebagai blogger dunia online bagaikan kuku dengan isi.Rapat sangat sehingga cubit paha kanan terasa sakit pula paha kiri.

Sekian.Salam kejayaan dan temui impian kalian  menjadi blogger sepenuh masa suatu hari nanti.

 

p/s: Kepada yang belum lagi mendaftar keahlian Bestmobile maka lakukan tindakan terbaik kalian di Groupsbest.net

23 ulasan

Semoga dipermudahkan jln menjana pendapatan pasif utk menjadi blogger sepenuh masa... aamiin. All the best HB.. :)

hu..hu.. terima kasih tuan..sokongan tersebut amat saya hargai..

blogger sepenuh masa memang harus memikirkan pendapatan lainnya selain yang banyak dilakukan seperti adsense, affiliasi dan advertrial

sebab nak tampung keperluan harian... biarpun nampak sikit.. tapi lama2 jadi bukit...

Benar tu HB. Pendapatan pasif penting untuk keperluan kita terutamanya di zaman GST ini.

pelbagai cara nak cari sumbe rpendapatan kan, yang penting rajin berusaha tanpa alasan..

keperluan harian adalah yang utama..

memang tidak dinafikan ..

usaha tangga kejayaan..

kerja sekarang ni mesti ada sampingan, yelah nak cover 6% tu.

jenis yang rajin berusaha..memang terbaik punya..

bagi aku kalau nak jadi blogger sepenuh masa kepada ada banyak cabang menjana duit secara online..dan pastikan pendapatan blog kita betul2 kukuh dan macma bro cakap ada pendapatan pasif sebagai back up

yan blogger baru masih banyak kena belajar..setakat ni masih mencari ilmu
.sebab tu yan suka baca blog nie...banyak catatan yang berguna :-))

kalau kita ada keyakinan kepada Allah tentang soal rezeki ..jangan risau secara melampau

ye..ke. yan..kembang pulak hidung sekarang ni..sebenarnya ada banyak lagi blog yang mempunyai catatan yang jauh lebih baik dari blog saya..anyway terima kasih.

pendapatan pasif yang MJ suka rujuk kan ia sebagai recurring income...memang best!

memang seronok dapat duit dari blog nie. Sebelum nie pernah dpt yg nuffnang je. itu pon ciput. huhu

bila dah jana duit dari blog tu yang buat lagi semangat sebenarnya

itu kira ok..gak daripada still zero

itu memang tidak dinafikan.

Oh kena ada pendapatan pasif juga ye HB?


EmoticonEmoticon