Perbaharui Domain Untuk Satu Tahun

Perbaharui Domain Untuk Satu Tahun …Alhamdulillah HB berjaya memperbaharui domain untuk blog Buku Online.Seperti mana yang HB war-warkan sebelum ini,domain tersebut tak lah gempak sangat.Cuma nilai sentimental itu yang bernilai buat HB.Sehingga kini domain tersebut sudah berusia 2 tahun.Lagi lama lagi best walaupun bukan Malaysia Best Blog 2015

buku online

HB suka membeli domain kerana urusan online yang mudah.Satu atau dua klik sahaja maka proses urus niaga berjalan dengan lancar.Janji ada duit dalam kad visa atau akaun  paypal maka semuannya boleh jadi.Dah ada rasa keseronokan kat situ.

Ketika mula-mula membeli domain memang murah.Cuma untuk memperbaharui sahaja  dikenakan cas yang agak mahal.Setelah memiliki umur domain setahun memang rasa rugi juga nak membiarkan luput begitu sahaja.Segala entri yang ditulis juga berpotensi untuk mengembalikan modal yang telah dikeluarkan.

Kini blog Buku Online boleh digerakkan untuk setahun lagi.HB berharap boleh membawa sinar bahagia buat HB.Dalam masa yang sama proses promosi akan dilipat gandakan baik melalui blog ini dan juga media sosial.Yalah bila terfikir modal yang dikeluarkan maka semangat untuk melakukan semua ini.

Ada sesiapa tak yang ingin menambah ilmu di dada dan minda maka jangan lupa untuk mencari dalam :

blog buku online

Kesimpulan dari admin,

Membeli domain dan membina blog  adalah perkara yang lumrah bagi seorang blogger.Memang keluar belanja tetapi demi minat terpaksa pejam mata dengan  kos yang diperlukan.Kos bukan dalam bentuk duit semata-mata tetapi masa juga diambil kira.Betul kan.

Sekian.Salam motivasi dan jumpa lagi.

24 ulasan

saya pulak suka beli server... tak tahulah nak cerita macam mana, tapi saya suka beli server (vps)

domain blog anda tersebut bagus bila di maintain akan lebih bagus lagi dari blog ini

sebab bro lebih pakar dalam bidang ini

ya..sepatutnya begitu..

Semoga terus maju dan suksess..

terima kasih fidah..

setuju..memang pejam mata je nak setup blog. minat punya pasal. hehe.

seomga terus menulis bro

Belum pernah lagi... maklumlah, masih setia dengan yang percuma..hehe

tu dah tahap terer sangat

ya..saya tetap konsisten untuk menulis

barang percuma tetapi menghasilkan duit lebih baik daripada berbayar tetapi tak dapat apa-apa

Alhamdulillah... semoga HB terus bersemangat dan terus sukses.. aamiin..

terima kasih tuan KK

bila agaknya domain MJ pun nak expired, nak kena check jugaklah ni..

Betul tu, kerana minat.
Kos broadband, domain & hosting. Masa.
Saya pernah ada blogspot juga, masing-masing ada kelebihan sendiri.
Once a blogger, always a blogger, biasanya :) .

rajin betul nampaknya tu..hohho..

mesti mahu check tu MJ

kos masa tak ternilai sebenarnya!

untuk berjaya mesti rajin bro

domain yang menarik ebook.info semoga bisa melangkah jauh dengan blog tersebut

teruskan memberi motivasi HB :)

Pelaburan tu. Lagipun kalau parked at blogspot tu hosting dah free. Cuma bayar nama domain je bulan2 kan. All the best dan happy blogging...


EmoticonEmoticon