Cerita Di Sebalik Dua Blog Terbongkar

Tags

Cerita Di Sebalik Dua Blog Terbongkar…Mempunyai banyak blog ada baiknya.Selain ada pelbagai sumber income,banyak blog akan menguji kemampuan blogger tersebut mengurus masa dengan bijak.Mari kita lihat apa ceritanya blog mrhanafi.com dan blog Buku Online.Dua blog ini memberi cabaran kepada HB untuk mengurusnya sejak kebelakangan ini.

blog yang terbongkar

>> Dapatkan Info Best Mobile <<

Mrhanafi.com adalah blog yang dikhusus untuk mempromosi BestMobile secara terang-terangan.Dah tak nak berselindung atau seperti ada udang di sebalik mee.Namun blog Hero Borneo promosinya ada batasan tertentu.Lagipun blog ini lebih tegar untuk mempromosi satu lagi jenama blog BUKU ONLINE.Wow! Pening la.Keliru la.

Jangan kalian belitkan minda.HB akan huraikan secara perlahan-lahan biar kalian faham bahawa HB ada banyak blog yang digunakan untuk perkongsian ilmu,info dan sebagainya.Janji ada manfaat untuk kalian semua.Betul tak?

Setelah pelancaran BestMobile secara rasmi dalam bulan April nanti,HB amat percaya trafik akan terarah untuk blog mrhanafi.com.Sebab blog itu bermain dengan niche dan katakunci BestMobile.Malahan pengisian blog tersebut padat kepada panduan,kaedah dan cara menjalankan bisnes telco.Nak tahu kisah selanjutnya HB jemput kalian ke blog mrhanafi.com

HB akui sepanjang 10 bulan bersama blog Hero Borneo agak sukar juga mendapat trafik yang berkualiti.Namun sekarang sudah menampakkan carian organik melalui kata kunci tertentu masuk ke blog ini.Tak banyak tetapi ada peningkatan dari hari ke sehari.

Peluang ini HB gunakan untuk promosi blog Buku Online memandangkan kadar trafik ke blog itu sangat perlahan.Alhamdulillah sejak kebelakangan ini juga blog itu berjaya menjana pendapatan dari Ashadee dan Klikje.Kira ok juga daripada terus zero.

Kepada sesiapa yang berminat untuk membaca ulasan HB tentang ebook terhangat di pasaran jom singgah ke blog Buku Online

Kesimpulan dari admin

Mengurus banyak blog memang mencabar.Masa adalah cabarannya.Itu belum termasuk mencari idea untuk menulis dan menjawab serta membalas komen rakan-rakan blogger yang sudi berkunjung ke rangkaian blog yang HB miliki.

Dalam kesempatan ini HB nak ucapkan jutaan terima kasih kepada kalian semua kerana tak putus-putus memberi kata semangat dan doa keramat buat HB.

Sekian.Salam motivasi dan jumpa lagi.

53 ulasan

Salam motivasi.
Permulaan aja kot...Kalau dah lama2 nanti, mesti dah stable untuk manage 2 or 3 blog..
Moga suksess

yan 1 blog pun dah perah otak nak.mnulis..inikan pulak banyak blog

salam motivasi juga..

nasib baik 2 atau 3 blog..kalau dah jadi 20 atau 30 blog lagi pening juga nak buatkan

sekarang baru tahu macam mana rasa jadi blogger..he.he.

InsyaAllah HB pasti boleh. Anggap sahaja sebagai cabaran untuk berjaya. Amin

Nak kena banyak idea bila nak berblog nih... 1 blog kena rajin.. 2 blog kena rajin-rajin... lagi banyak blog, lagi berlipat kali ganda aa rajinnya wo....

memang tabikla pada yang boleh uruskan banyak-banyak blog. MJ tak mampu lagi buat masa ni..

pengennnya sih fokus sama satu blog aja tapi entah kenapa malah ngurus 3.. memang ya kepentingan untuk jualan serasa gak cukup-cukup

Zumal nak jaga 1 je pun kekadang tak terjaga ^^

Semoga sentiasa bersemangat dan dilapangkan masa utk sentiasa menguruskan kesemuanya dlm keadaan yg baik.. Semoga HB terus sukses ye.. aamiin.. :)

semoga terus bersemangat untuk berblog. Dari semasa kita baiki blog dan akan tahu cara yang terbaik untuk naikkan trafffic.

Jom Vote blog acik bagi msmw

terima kasih..banyak-banyak

mungkin dah tahap super rajin pulak..

masing-masing ada kelebihan barangkali..

ada blogger lebih banyak dari itu..

menang betul tu..mana ada masa yang asyik dengan blog sahaja..

terima kasih atas sokongan ini.

ya..itulah yang saya fikirkan sekarang ini..

Memang sukar mengurus blog yang banyak tapi kalau kena niche dan kualitinya, dalam tempoh beberapa tahun pasti memberikan hasil yang sangat lumayan..

wow ada blog baru lagi bro..nantikan pula kemunculan Kuchalana.com bro..hahaha

Saya cuma aktif 1 blog saja. itupun jarang update :)
Wah HB Punya banyak blog...berarti semakin banyak menghasilkan wang dari blog :)

Salute lah pada kepada yang boleh manage lebih dari 1 blog dengan jayanya.. Kita, 1 pun tak pandai manage… :P

perhh... kalau dah sampai tahap supoer rajin, memang wajib ada byk blog nih...

All the best HB, memang bukan senang nak handle lebih dari 1 blog dalam satu masa, tapi segalanya pasti boleh!

tahniah atas kemunculan blog baru yang ohsem. moga lebih berjaya lagi dan lagi..

ada dua bloglah kiranya ya heee...cantik serius bukan mudah nak uruskan..kalau biarkan lama tak up susah gak kan uh..

ya..itulah harapan masa sekarang..

ho..ho..bagusnya dan tahniah bro

tak pe..blogger adalah freelance..sendiri punya kerja

ada ramai lagi blogger yang banyak blog ..

memang saya akui sukar..minat punya hal..go head sahaja

terim kasih MJ..sokongan padu tu

sebagai blogger saya mesti serius untuk bangunkan blog-blog dalam rangkaian ini..

Saya satu blog pun terumbang ambing lagi.

Mau tambah dua blog lagi.. Tak cukup :D

Wah rajinnya HB. saya ada 2 sekarang, satu personal, satu biz. yang biz bersawang juga tapi dah 1 tahun lebih jadi dah ada follower sendiri.
Blog memang bagus untuk jenama jangka panjang, side income juga.
Gud luck untuk HB

Tahniah HB...kagum sangat dapat handle lebih dari 1 blog ni.

sebab bro belum sunguh-sunguh

terima kasih..banyak blog kos juga tinggi..bayar domain.hosting dan masa.

ada blogger yang hebat dari tu..

Saya pun ada banyak blog hehe... tp blog yg sy selalu highlight blogietadotcom tu je. Yg lain2 kurang update dan buat santai2 shj ^__^

banyak masa boleh la banyak blog..

good luck untuk kedua-dua blog

Saya sendiri ada beberapa blog, memang selalu xda masa untuk menguruskan dan update semua blog serentak, kadang kadang satu blog dapat perhatian lebih

sya yg satu blog aje ni pun malas nak update..tak mampu lagi nak buat lebih pd 1..

sis pun ada lbh dr satu blog . mmg ada kalanya salah satu akan tecicir sbb masa ...

wah, moga sukses dgn kesemua blog yg ada ya. saya yg satu blog masih terkial2 nk urus. moga dapat pinjam semangat HB. tapi setuju, kalau dah minat, semua boleh dibuat. :)

update serentak..memang luarbiasa tu bro

belum biasa tu,,kalau biasa memang boleh punya

memang betul tu..sukar untuk adil setiap masa..(adil masa)

ho..ho..pinjam semangat..macam best je


EmoticonEmoticon