3 Teknik Blogwalking Yang Terbaik

3 Teknik Blogwalking Yang Terbaik …HB baru-baru ini ada cuti sehari.Cuti tetapi bekerja secara online pulak.Kerja yang HB lakukan ini memang seronok tau.Sudah tentu sebagai blogger yang mempunyai blog baru mesti buat blogwalking.Tujuannya untuk dapat backlink dan memperkenalkan jenama mrhanafi.com

HB buat blogwalking cara terbaik..Tak kisah  apa atau siapa punya blog.Lelaki atau wanita.Blogspot atau Wordpress.Yang penting HB buat blogwalking .Jika tak silap selama berjam-jam tapi henti-henti.

Mana tahan buat secara berterusan walaupun hanya duduk mengadap lappy(entah betul ke tidak istilah tu).Bajet untuk broadband juga tidak tahan.Lari dari sasaran.

Boleh dikatakan HB blogwalking sehingga keletihan.Ada dua jenis keletihan yang HB rasai.Pertama letih minda.Keletihan minda sangat terasa walaupun dah minum secawan kopi yang pekat.

tips blogwalking

Keletihan kedua pula ialah fizikal.Tidak dinafikan duduk pun boleh letih.Mata letih dan kaki tangan senua ikut letih.Pendek kata semua letih la.

Ok.Kita tinggalkan itu dulu.HB nak kongsikan 3 teknik blogwalking yang boleh dikatakan terbaik.(maaf itu pun indikator yang HB cipta sendiri.)

1)Baca artikel terkini

Blog yang sentiasa dikemaskini memang menunjukkan pihak admin seorang yang aktif.Blognya diurus dengan baik dan ada ramai pembaca.Jadi mudah menarik perhatian admin jika kita selalu blogwalking ke blog mereka.

2)Pilih pengomen terbanyak

Blogger tersebut memang kaki blogwalking.Beliau mudah untuk membalas blogwaking yang kita lakukan.Kalau nak cari blog yang nak dibuat blogwalking boleh lihat kepada top komentar blogger

3.Blog ada widget Commentluv

Majoriti blog Wordpress memang menggunakan widget ini.Kelebihan kepada para blogger kerana boleh meninggalkan tajuk entri yang boleh menarik trafik ke blog mereka.Blog dari blogspot pun boleh.Tapi mahu pasang IntenseDebate  dulu la.

Kesimpulan dari admin

Ketika penulisan entri ini HB kena serang serang writer mental block.Betul-betul kering idea nak menulis.Jadi kalau rasa kurang faham tu.Buat buat faham la ye.

Jika ada dikalangan kalian dah hilang idea untuk blogwaking apa kata, HB jemput kalian untuk baca Rahsia Temuduga Kerja Yang Terbongkar

Sekian.Salam motivasi daan jumpa lagi.

59 ulasan

asalamualaikum..salam jumaat hanafi...yan suka blogwalking...dapat ramai kenalan dan ilmu...kadang2 yan juga mngalami kering idea...kena banyak mmbaca..biar tak kering :-))

dulu rajin gak BW ni.. tp skrg mcm malas campur tak der masa. blog pun dah beberapa hari tak hapdet

Memang capek juga bila blogwalking tak henti-henti mestilah istilah berehat bila dah penat

Usahakan BW nya nyambung
Dengan post yang bersenandung
Pasti balasan terus berkunjung
Karena kesan telah tertampung

harap dapat kekalkan momentum ini hendkanya...

jomlah ke blog saya heee..jejak akan balas gitu heee..entri sedang..sedang..sedang sahaja ;)

Salam Jumaat HB, Terima kasih atas perkongsian teknik blogwalking ini... Patut la blog HB meriah ^^

BW sambil minum kopi....terbaek tu
Nice sharing...Thanks :)


Kering idea bro?

Samalah kita.. huhu.. xpa.. kita blogwalking sampai kering.. hehe

blog baru memang nak kena binca backlink, kalau tiada backlink susah nak buat pemasaran nanti

gua blogwalking sambil minum milo..barulah sihat dan kuat

Duduk tapi jalan-jalan...itulah blogwalking, letihnya pasti berbeza terutama mental. Tak rajin dah macam dulu...huhu...

Dengan Blogwalking bisa terjalin Silahturahmi antar sesama blogger...

membaca boleh memberi banyak idea..

biasalah bro..masa memang boleh menjadi penghalang.

itu cara yang bagus..bawa berehat la

hu.hu..bestnya ayat tersebut..terima kasih

insya Allah kalau ada kemahuan yang kuat

best juga kan ada lagu dangdut..

salah satu memang itu saya punya strategi..pilih blogger yang aktif macam bro Zumal..

minum kopi supaya mata sentiasa terjaga..

kadang-kadang satu hari macam blur sahaja untuk tulis artikel

objektif memang ada kata sana

minum milo buat tenaga sentiasa cergas setiap masa

letih membaca tu bro

itu yang paling penting silaturrahim..

MJ kalau kekeringan ide anak menulis pun suka BW secara berjam-jam..cara tu boleh manfaat gak untung0untung dapat kawan-kawan blogger hehee

Keren jadilah blogwalker yang baik intinya tetap silaturahmi :D

ada kawan blogger kat best..

silaturahim penting banget

Selagi diizinkan dgn waktu terluang pasti akan berBW. Sayang rasanya klu x berBW klu dah berblogging kan.. Salam berblogging HB & semoga ceria selalu.. :)

BW adalah kemestian bagi blogger..tak banyak sikit-sikit pun boleh le..

Saya dah lama tak berblogwalking, kekangan masa dan kerja, sekarang ni selalu kerja luar kawasan sampai nak update blog pun tak sempat.

Memang sedang berusaha untuk merajinkan diri berBW nih... Harap2 idea sentiasa ada aaa...

Dah try buat top comentator tuh, tapi kejab jadik kejab tak jadik ler pulak.. hurmm... tolong leh bro HB?

apa boleh buat bro..utamakan kerja dahulu

peruntukan masa khas untuk BW..

tolong jawap komentar kat blog HB sebanyak 60 kali selama sejam maka akan jadi top komentar la tu..

Seronok bila blogwalking. Dapat kenal ramai rakan-rakan baru.

Begitu ceritanya. Kalau blogwalking saya suka blog yang ada entri terkini.

Tips yang baik dan bermanfaat. Cuma kena rajin duduk depan komputer..

nampak macam mudah je nak ikut tips ni tapi berat juga sebenarnya bila kena duduk dan berblogwalking..
nak kekalkan rentak...

tips yang sangat berguna

ada seronok dan juga tak seronoknya

saya juga macam tu..

ya..semunya perlukan kerajinan

dah konsisten senang sikit kerja

Berkunjung ke blog sahabat alias blogwalking berharap dapat kunjungan balik yang nota bene kata SEO cara mendapatkan untuk bog. kalau ada kesempatan mampir gan terima kasih => Blogwalking

Memang blogwalking sangat dibutuhkan untuk menambah wawasan dari blog yang kita kunjungi, bagi para blogwalking mania kalau ada waktu silahkan mampir ya kesini => blogwalking mania

Blogwalking memang sangat bermanfaat untuk membangun jaringan selain itu bisa menjadi sarana silaturahmi salam kenal gan :) dari blogger newbie
Blogwalking Otomatis 2015 | sidoe.ga

ya..ada masa boleh pergi nie.

blogger newbie amat perlu blogwalking..

Tips yang sangat berguna untuk saya yang baru berjinak jadi blogger, terima kasih perkongsian ilmu ni

Tips yang sangat berguna untuk saya yang baru berjinak jadi blogger, terima kasih perkongsian ilmu ni

blogwalking cukup efektif untuk mendatangkan pengunjung, tipsnya ini bisa membuat kita menjadi lebih efektif lagi dalam blogwalking, terima kasih...

sama -sama mama arif

blogwalking menyumbang antara 20% sahaja..selebihnya enjin carian


EmoticonEmoticon