Misi Mencari Dalam Bulan Februari

Misi Mencari Dalam Bulan Februari…Tanpa berselindung lagi HB memang sibuk dalam bulan Januari.Pelbagai cabaran dan tugasan perlu ditunaikan sebaik yang mungkin.Jadi dalam bulan Februari ini HB nak menumpukan masa yang sebaiknya untuk menulis blog.Sebagai blogger menulis blog macam satu tabiat yang sukar untuk ditinggalkan

misi mencari

Apa yang HB cari dalam bulan Februari.Biarlah rahsia sebagai sebagaimana judul lagu Datuk Siti Nurhaliza.Sekurangnya apa dapat HB katakan bahawa HB mencari sesuatu yang boleh memberi ‘booster’ kepada HB dalam menongkah arus berblogging.Ini belum termasuk kerja promosi blog Buku Online dan kontest SEO Malaysia Best Blog 2015.

Antara perancangan HB dalam bulan ini tentunya menulis blog secara konsisten dalam memfokus kepada kata kunci tertentu.Sungguhpun kadar trafik masih paras hidung tetapi kemasukan trafik berdasarkan kata kunci sudah bertambah dari hari ke hari.Ia merupakan satu petanda yang positif bahawa blog Hero Borneo semakin diterima oleh pengunjung organik.

 

Kesimpulan dari  admin,

Sekadar itu penulisan kali ini.Memang pendek dan jangan hairan ia adalah cara penulisan HB dalam bulan Februari ini.Sekiranya ada perkara yang lebih penting HB akan tulis lebih lengkap.

Sekian.Salam motivasi dan selamat membaca.

 

p/s:HB nak tulis perkara yang melibatkan dunia separa perubatan dalam blog yang satu lagi.

29 ulasan

semoga berjaya Bro HB...betul kata Bro. susah nak tinggalkan dunia penulisan blog ni kalau dah terjebak sekali. hehe

all the best HB. moga ketemu spa yg dicari. hehe

Penulisan bila dah sampai tahap ketagih sukar ditinggalkan. Kalau tinggalkan sekejap pun mesti akan berpatah balik...

moga ketemu apa yang dicari. all the best!

memang amat mencabar untuk menulis dalam bidang separa perubatan.

apa neraca kita untuk menilai sejauhmana blog kita itu popular. berdasarkan komen atau pengira pengunjung?

kalau saya katakan bahawa kita tak perlu promo blog kita secara gila-gila semata-mata untuk dapatkan trafik yang tinggi (eg: buat pertandingan dengan hadiah...) kecualilah kalau ada udang disebaliknya...

saya suka jika blog saya disukai secara natural yakni kerana isi penulisannya yang bagus...

betul kah pendapat saya itu?

Setuju dengan insan marhaen.. hehe.. mendapatkan follower berdasarkan penulisan bukan mudah.. tapi kalau dapat.. pergh ~ inspirasi..

terbaik bro dah berjaya dapat visitor organik tue...semoga terus berjaya

saya suka menulis cuma kekangan masa dan kerja je yang payah sikit nak adjust sekarang ni. huhuhu

semangat terus semoga tercapai segala azam dalam ngeblog

mungkin dah jadi tabiat..3 tahun menulis blog..kalau tulis buku dah siap senaskah tu..

terima kasih..pastinya saya amat menghargai

harapnya ketagihan begini membawa kebaikan..

insya Allah akan terjumpa nanti..terima kasih bagi sokongan

ilmu dan info mesti tepat ..

memang betul pendapat bro...menulis cara natural memberi kesan dalam jangkamasa panjang

setakat ini HB punya follower masih sedikit,,penulisan belum power

masih sedikit sahaja la...belum kaw-kaw lagi

tulis sahaja walau sepatah dua..

terima kasih kerana memberi moral support..

Semoga dipermudahkan serta dilancarkan apa jua yg HB hasratkan... aamiin
Salam berblogging, semoga ceria dan sukses selalu... :)

terima kasih tuan atas sokongan dan doa tersebut.

Jgn lupa join contest Jom Aktifkan Mykad..sempat lagi nak join tuu

usaha tangga kejayaan...biar pun sebaris ayat...

Kita tungguuuuu!!!

Kita tungguuuuu!!!

oh..ya.saya belum join lagi la..terima kasih kerana mengingatkan

betul sangat-sangat tu!


EmoticonEmoticon