3 Cabaran Mencari Duit Online [Kemaskini]

Memang diakui mencari duit  online bukan perkara mudah.Namun ada yang telah berjaya sehingga meraih pendapatan ratusan ribu ringgit sebulan.Malah ada yang sudah mencapai taraf jutawan menerusi medium internet baik di media sosial ataupun blog.Rata-ratanya mat salleh la.

Dalam pada itu ramai yang tersungkur,tumpas dan akhirnya berputus asa mengejar cita-cita.Golongan ini berpendapat mencari duit melalui online terlalu mustahil,sukar dan membuang masa.Mereka telah mencuba sekerat jalan.Melabur sedikit duit dan masa.Akhirnya  apa yang diingini itu tidak menjadi maka mereka berhenti untuk terus mencuba.

duit online

Sudah pasti cabaran mencari kejayaan dalam bidang ini berhadapan dengan :

1.Tiada pengetahuan dan maklumat.

Usahawan atau sesiapa sahaja yang belum berjaya dalam bidang ini menghadapi cabaran tiada pengetahuan dan maklumat yang tepat dalam bidang ini.Mereka bergerak tanpa panduan yang betul.Sebab itu jangan lupa untuk belajar secara intensif.Maklumat lanjut sila layari denaihati.com

2.Tidak fokus dengan apa yang mereka lakukan.

Rata-rata orang yang berkecimpung dalam bidang internet tidak fokus.Sekejap buat benda lain.Lain masa buat kerja lain pula.Apa yang mendukacitakan mereka berhenti sekerat jalan.Memang diakui proses kejayaan mengambil masa.Ia berbeza antara satu sama lain kerana logiknya rezeki kita berbeza.

3.Terikut-ikut dengan kawan

Memang tidak dinafikan manusia adalah makhluk yang paling mudah terpengaruh.Apa yang orang lain buat akan diikuti tanpa memikirkan baik dan buruknya.Kadang-kadang perkara yang mereka lakukan tidak sesuai dengan jiwa dan kemampuan mereka.Lain orang lain cara.Rezeki lain lain.

Kesimpulan dari admin,

Setakat ini dulu perkongsian HB buat masa ini.Sudah pasti HB akan mengaitkan dengan link Income Hebat Dari Internet.

Sekian.Salam motivasi dan jumpa lagi.


24 ulasan

memang bukan hal mudah nak jana duit dari online ini mesti belajar banyak hal dan minta tips dari yang otai

Banyak Ilmu yang harus ditambah dan ditimba untuk mencari duit online ni, kalau tak, bila apa yang diingini tak menjadi, punahlah harapan.. berhenti separuh jalan

biasanya karena faktor tidak fokus dan ikut-ikutan, jadinya pengalaman yang didapat hanya sekedar berbau informasi saja. akhirnya tak kunjung berhasil sesuai harapan putuslah asa dan meninggalkan apa yang sudah dimulai.

Yang paling penting kita tahu kita punya BIG WHY bila nak ceburi satu-satu bidang tu :)

setuju, bukan mudah nak senang tapi tak mustahil pun

Rugi jer kan kalau kita buat separuh jalan. Kene usaha sampai jadi, baru puas hati

yang penting jangan berputus asa..

satu soalan menyingkap sebab untuk berjaya..

nak buat apa pun jua memang kena ada ilmu..kita kena belajar terlebih dahulu

jika dilakukan dengan cara yang betul dan rajin berusaha..segalanya tak mustahil

kena belajar, praktis, yang kurang berjaya diperbetulkan dan belajar dan belajar lagi.

pastikan ia mengambil masa..

Kena fokus dan tau matlamat
Bukan senang nak senang bukan susah nak susah

Apa yg penting kena tahu matlamat sendiri, strategi sendiri dan fokus. Jngn mudah mengalah kan.. :)

fokus ye fokus, kalau nak berita, boleh baca paper berita.

nak senang memang ada cabarannya..

satu nasihat yang memang saya suka ..terima kasih

ya..sebetulnya begitu..

melihat dari segi kerja amat mudah tetapi penuh dengan cabaran. kita mesti berhati hati dengan kerja online ni, sebab dh ramai orang yang kena tipu. kadang kadang pihak yang tidak bertanggungjawab mengambil kesempatan terhadap kita denga menipu kita. kita mesti bijak menghadapi cabaran ini dan be careful. belajar la ilmu kerja beronline ni.

penipuan berlaku kerana sikap kita yang kurang berhati-hati.

Setuju. Jana wang secara online bukan la semudah yang disangka.

Tapi berkat usaha dan kesabaran ditambah dengan minat pasti boleh.

Yang seronoknya jana wang dari internet ni, kadang2 kita tak dapat jangka ada berapa banyak wang masuk setiap bulan.
Ada kala tak banyak, ada kala tersangat banyak.

Itu la yang buat dia seronok

kalau dapat tersangat banyak maka tersangkat bersyukur la saya..hehehe..


EmoticonEmoticon