Beza e-buku.info Dengan e-sentral.com

Beza e-buku.info Dengan e-sentral.com…Sekali baca macam sama pada permulaan hurufnya.Namun hakikat sebenar amat berbeza.Perbezaannya   bagaikan langit dengan bumi.Terlalu jauh.Terlalu lebar.Tak apa.Perkara biasa dalam kehidupan dunia ini.

Buku Online

E-buku.info atau lebih popular dengan tagline Buku Online memang menarik.Ia merupakan satu blog yang dibina khusus untuk membuat preview ke atas mana-mana ebook terbaik di Malaysia.Jika nak tahu tentang ebook yang menarik dan terbaik maka jangan segan dan silu untuk singgah ke blog tersebut.Boleh dikatakan admin seorang yang peramah dan suka pula blogwalking.Kelas gitu Mak Jemah..(pinjam nama glamer dia tu..)

e-sental

Apa pula cerita e-sentral.com.Ya,perlu ambik tahu juga bahawa ia adalah portal menjual buku fizikal secara online.Bab beli buku ini admin amat pantang.Sayangnya pantang itu kerana tak dapat beli dek kekangan bajet.Kalau mampu memang nak sangat sembat 4 naskah dalam sebulan.Fikir punya fikir mana pula nak korek duit tersebut.

Admin sangat bersukur kerana masih mampu untuk online.Setidak-tidak dapat  membuat promosi ke atas e-buku.info.

Sebaliknya e-sentral.com pula begitu gah kerana boleh membuat promosi di layar TV.Besar belanja.Namun pemilik dan pengendali ada modal wang untuk berbuat demikian.Perkara ini belum ada peluang kepada admin e-buku.info.

Sebagai pilihannya pihak admin di e-buku.info terpaksa bermain Teknik SEO dan daya usaha blogwalking.Setakat ini memang berkesan kerana mampu menjana sedikit income.Tak kan jumlah yang sedikit nak diheboh.Insya Allah kalau besar lagi segan pulak nak heboh.Namun begitu sama-sama kita doakan kejayaan.Amin.

Masih nak tahu juga tentang e.buku.info..Kebiasaanya tidak dikemaskini setiap hari.Ia adalah terbitan mingguan dan juga kadang-kadang tidak menentu.Apa yang penting kepada para pencari ebook baik melalui kata kunci atau tertarik dengan promosi viral sosial,mereka tahu kewujudannya dalam alam ini.Sejujurnya belum kerja promosi pada tahap terbaik.Buat masa kini pihak adminnya banyak tertumpu kepada kerja rutin yang bergaji tetap setiap bulan.

 

Kesimpulan dari admin,

Sejujurnya penubuhan e-buku.info bukan sekadar nak dapat duit dari affiliate.Ia adalah kemudahan kepada para pencari maklumat untuk mendapakan ilmu yang diperlukan oleh mereka.Perbuatan memberi manfaat kepada orang lain  jika diniatkan kepada Allah SWT akan memperolehi ganjaran pahala (tak  fikir sangat takut kurang ikhlas la pulak)

Sekian.Salam motivasi dan cintai ilmu kerana dengan ilmu yang terbaik maka hidup kalian akan bahagia di dunia dan akhirat.

 

Pesanan komersial

>>Set Menyusu Mak Jemah<<

14 ulasan

MJ suka baca buku juga tapi sayangnya sejak dua menjak ni asyik buku baca tuan hahahah

minat buku komik.novel dan motivasi...

erm dah setahun tak beli buku :-((

kawan pun macam dah suka beli buku

susah nak membaca sekarang. anak2 asyik nak ajak bermain.

Tahun ni ambe belum lagi membeli buku-buku untuk dibaca seperti tahun-tahun sebelum ni. Boleh gi usya2 jap ni nanti.

Haha..mak jemah juga jadi mangsanya...

ha..ha...macam tu pun ada juga ye..

buku motivasi paling bagus untuk dibaca jika semangat dah down..

ho..ho..bagus tu..teruskan

tunggu anak tidur ..boleh baca buku!

beli buku merupakan pelaburan yang sangat bagus!

mak jemah nama yang cukup popular tu

terbaik bro..semoga terus sukses..dah berjaya boleh belanja gua

insya Allah ..satu doa yang bagus tu..


EmoticonEmoticon