Apa Set Bersalin Untuk Penyusuan

Apa Set Bersalin Untuk Penyusuan…Kali ini HB yang tukar angin pulak.Selepas beberapa kali menulis topik serius,informasi dan motivasi,kekadang tu nak juga tulis tentang bidang diluar kebiasaan.Maksud HB perkara yang biasa berlegar pada minda wanita.Kini seorang lelaki pula nak berbicara tentangnya.

Set bersalin yang tradisional memang menakutkan.HB ada pengalaman tentang perkara ini.HB sudah ada tiga anak dan pastinya mengetahui keadaan isteri yang berpantang.Dalam tempoh berpantang peranan suami mithali amat penting ketika menyediakan set bersalin tradisional.Ada macam-macam.Ada herba masakan yang dimakan begitu sahaja.Kata orang rumah, ramuan ini tak sedap,pahit dan meloyakan.

set bersalin penyusuan

Semasa berpantang si ibu mengalami emosi bercampur baur.Ada ketika sedih,gembira dan runsing tak tahu hujung pangkal.Jika si ibu tiada kekuatan emosi maka gejala meronyan boleh berlaku.Ada kes ibu mencekik anak sendiri sehingga mati.Aduh minta dijauhkan dari perkara ini berlaku.

Peranan si suami adalah menstabilkan emosi isteri yang baru bersalin.Jika nak ambik cuti 3 hari atau lebih maka jomlah cuti.Sambil bercuti dapat jenguk-jenguk isteri dan cahaya mata  yang baru datang ke dunia yang fana ini.

Walaupun kaum lelaki tidak akan ada pengalaman bersalin namun kesakitan bersalin yang dialami oleh para isteri boleh dirasai.Si suami tidak akan tenteram selagi tidak mendengar suara tangisan bayinya.Setelah mengetahui keadaan isteri  dan anaknya selamat maka ketenangan akan dirasai.Hebatnya penangan kehadiran bayi akan menguatkan semangat para suami,Ingat bayi yang baru lahir mesti diberi susu ibu

Jadi wahai para suami yang terbaik diluar sana tolong bagi sesuatu yang bagus untuk isteri kalian yang baru lepas bersalin.Mereka memerlukan set bersalin yang sesuai untuk penyusuan ibu.Info boleh kalian selongkar dibawah ini.

JOM BONGKAR INFO SET BERSALIN UNTUK PENYUSUAN

Begitu juga kaum isteri yang ada kemampuan membeli.Jangan paksa suami kalau tak beli.Kalian gunakan duit sendiri dan selepas itu minta bayar balik.Bayar ansur-ansur pun tak apa.Lagipun kesihatan adalah no.1.Tiada kompromi tentang perkara ini.

 

Kesimpulan dari admin,

Pembaca kalian yang budiman, HB minta tolong kalian sampaikan berita gembira ini kepada semua kaum ibu di luar sana,Khabarkan ada set bersalin  untuk penyusuan untuk kalian semua.

Nak tahu set tersebut jom klik di SINI

Sekian.Mesti happpy semua kerana Tahun baru cina tak lama lagiAda cuti memanjang buat mereka.

13 ulasan

Setuju part suami kena bantu dari segi emosi.. tapi kalau jenis lelaki pemanas, dia pula yang macam baru bersalin.. whoaa~

Baguslah kalau para suami dapat beri support terutamanya dari segi emosi kepada isteri yang sedang berpantang.

Suami memang sepatutnya membantu isteri semasa berpantang...nak-nak lagi isteri kena menyusukan bayi, badan pun lemah kan..Syukur la suami sekarang banyak yang dah prihatin dengan keadaan isteri semasa berpantang ni

tak ada pengalaman lagi...huhuhu

memang dah jadi adat orang kita suami kena ambil alih kerja suri rumah selepas isteri bersalin..buat apa yang patut

memang malanng sikit nasib isteri kena suami yang pemanas (hot temper)

itu termasuk dalam soal tanggungjawab suami..

luahan isteri lebih tepat..

tunggu dah ada baby..baru akan tahu la..

tak apa perkara biasa tu..

penyusuan ini memang sagat perlu diperhatikan untuk kesehatan anak

susu ibu antara paling baik dalam dunia ini.

sebenarnya ramai suami-suami prihatin di luar sana..sering kita tak dapat highlight adanya para suami yang berjiwa penuh kasih pada isteri..untung isteri dapat suami sebegini.


EmoticonEmoticon