Animasi Big Hero 6 Menang Oscar 2015

Animasi Big Hero 6 Menang Oscar 2015…Bagi peminat filem animasi antarabangsa memang cukup suka dengan kejayaan ini.Mereka berbangga kerana filem ini memang patut dinobatkan sebagai filem terbaik anugerah Oscar 2015.Selain menghiburkan filem ini sarat menyampaikan mesej penciptaan idea kreatif.

big hero 6

Kejayaan Big Hero 6 telah mengalahkan 4 calon filem aminasi yang lain seperti :

1.The Boxtrolls
2.How to Train Your Dragon 2
3.Song of the Sea
4.The Tale of the Princess Kaguya

Penganjur Oscar 2015 telah memberi kejayaan ini kepada  Don Hall, Chris Williams and Roy Conli.Mereka adalah orang kuat disebalik kejayaan tersebut.

Info penuh  tentang anugerah Oscar 2015 boleh belek-belek di link Theguardian.com

Apa kata kita layan sedutan filem animasi ini di Youtube:




Kesimpulan dari admin,

Sejujurnya HB tak ambil pusing sangat tentang perkara ini.Namun memandang tajuk filem dah guna nama Hero maka HB beranikan diri untuk menyibukkan diri.

Semoga terhibur layan sedutan filem animasi Big Hero 6 dan ambil sedikit pengajaran.Nak ambik pengajaran lebih jomlah singgah ke Blog Buku Online.

29 ulasan

Oh saya tak tengok lagi.
Macam bagus aje ya :)

Big hero....hero Borneo...dah dekat2 dah tu...hehe :D

My kids dah tengok dah siap Minta beli cd lagi sebab nak tengok lagi. Maknya ni tak tengok lagi :)

Big Hero menang? Tak pernah tengok pun tapi rasa nak menonton lepas baca ni.

Ambe belum tengok lagi ni.
Nanti nak cuba usya tengok kot-kot DVD ker. Leh tengok ngan anak. Huhuhu...

MJ belum tengok lagi cerita ni..nampak macam best je

Memang best movie ni kena tengok. Tahniah Big hero 6!

Saya pun belum tengok lagi.
Biasanya kalau dan menang award mesti lagi meletup selepas tue.

memang bagus..saya pun belum tengok

ya..memang dekat-dekat tu!

ada masa boleh la..tengok

bagus..mesti seronokkan!

sangat sesuai untuk layan bersama anak-anak

filem menang anugerah memang best

ya..memang best jadi hero.

sepatutnya macam tu..

Dah tonton filem ni. Memang bagus jalan ceritanya walaupun ada large plot hole kat ending filem dia. Tapi still enjoyable terutama bila menonton bersama family.

ada yg nangis tengok kartun nih. konfius plak saya. tgk kartun pun nangis.

wah untungnya bro..dah layan movie ini

mungkin kerana emosi dah terganggu

baru je tengok movie ni. hehe. best2! :D

Wahh terbaiklah... Hero Borneo is a Big Hero!!!... all the best.. :) :)

Lepas ni nak layan Big Hero 6 ni la, nak gi cinema memang tak 'tersempat' ja dengan anak-anak kecik :)

saya pun pemnat animas..tapi bleum sempat lagi tengok filem ini

Emosi tersentuh masa si putih terperangkap dalam ruang aneh tu.

laa.. mane ulasan lebih details? :D


EmoticonEmoticon