Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Pakar

Perjalanan Untuk Menjadi Seorang Pakar…HB pasti dan tahu bahawa setiap manusia yang normal pasti menginginkan kejayaan dalam hidup mereka.Sudah tentu ada yang hendak menjadi pakar seperti Pakar SEO Malaysia.Paling tidak pun pakar mencari alasan supaya menidakkan kejayaan.Itu lagi ramai yang buat.Betulkan.Kalau boleh elakkan pakar jenis ini.

IMG_2391

HB bukan pakar motivasi.Namun HB amat memahami bagaimana puasnya hati apabila berjaya menjadi seorang yang pakar dalam bidang yang diingini,.Sebab itu HB berazam untuk berusaha dalam merealisasikan cita-cita sebagai Jurulatih Hipnosis yang bertauliah pada masa akan datang.Perancangan kini giat dilakukan.Antaranya menyusun segala info dan ilmu yang HB kongsikan dalam blog khas iaitu blog Panduan Hipnosis.

Dalam masa yang sama HB cuba merancang strategi menjana pendapatan.Jika kena pada masanya ia boleh membantu mempercepatkan kejayaan HB.Blog yang ingin sangat HB  menjana pendapatan adalah blog Buku Online.Lagi cepat lagi baik kerana hidup ini bersaing dengan putaran waktu.Nak mudah faham HB ‘direct to point’ iaitu ajal bila-bila datang menjemput.

Proses blogwalking masih macam biasa.Cuma tidak sekencang dulu kerana faktor bajet broadband.Sekarang cepat habis kuota berbanding dulu-dulu.Cabaran ini perlu HB hadapi dengan bijak dan tenang.Hikmahnya HB boleh menggunakan masa untuk menulis blog dengan tumpuan 100 peratus.Salah satu sebab HB berpeluang untuk menulis dengan teknik Super Kreatif.Dalam masa yang sama ingin menulis entri yang boleh memberi manfaat kepada pembaca.

Seperti apa yang HB war-warkan sebelum ini.Malah berulang kali bahawa kejayaan bukan destinasi.Ia adalah satu perjalanan.Bila dah sampai kita akan bertolak ke titik kejayaan yang lain pula.Kejayaan yang abadi tentunya berada di syurga sebagaimana kata-kata orang berilmu,kehidupan dunia adalah jambatan ke akhirat.

 

Kesimpulan dari admin,

Pakar bukan pandai dan bijak dalam semua perkara.Kadang-kadang orang pakar terlalu jahil dalam perkara yang mudah bagi kebanyakan orang.

Sekian.Salam ceria dan nikmatlah kebahagiaan itu tak kira kalian pakar,super genius atau kalian  insan biasa.

 

Iklan teks:

KLIK di ------->Ebook Percuma Lambat Pancut

KLIK di-------->Ebook Percuma Putihkan Gigi

23 ulasan

menulis entri yang boleh memberi manfaat kepada pembaca juga merupakan satu kepakaran.. :)

kita adalah pakar dalam bidang kita sendiri, tapi tak boleh menjadi pakar dalam bidang orang lain..kalau semua kita nak jadi pakar maka takde peluang lah orang lain hehehehe

semoga berjaya dengan cita-cita bro tue

Singgah sini ye .. nak tahu blog anda di ciplak atau tidak ? baca entry ni .. harap membantu !


http://muhammadshahril97.blogspot.com/2015/01/apakah-itu-got-blogger.html

Jika kita pakar dalam hobi kita plus mendatang kan $$ memang syok kan?

Nak jadi pakar ni perlukan proses yang memakan masa. Bukan sehari dua tup-tup terus jadi PRO. Kita kena banyak bersabar kalau nak berjaya ni.

moga terus konsisten dlm mengejar impian HB ya. all the best~~

Pakar dalam sesuatu bidang lebih baik daripada hanya tahu sikit2 dalam banyak perkara kan.

Untuk jadi pakar kena usaha lebih kuat.

satu minat yg berbeza dari orang lain... mungkin satu hari nanti saya akan berminat untuk berguru... pernah juga membaca tentang ni berkali kali...

saya akui kenyataan ini..benar bro!

nak jadi pakar perlukan bakat dan kebolehan juga..

blog saya selalu kena ciplak..

itu memang terbaik..semua orang akan suka!

tersangat betul tu..teruskan berusaha jika nak berjaya

terima kasih bagi sokongan..

terima kasih bro..saya amat menghargianya

usaha itu yang saya lipat gandakan sekarang

bro pun menunjukkan minat..bagus sangat tu..teruskan!

ambe pernah digelarkan "pakar matematik" masa zaman sekolah dulu.. itu pon disebabkan dapat nombor satu dalam pertandingan kuiz matematik.. tapi masa ujian semua ada juga yang salah.. kalau pakar tak ada lah salahkan.. hehehe

pakar tak bermaksud sempurna

Sentiasa amal dan teruskan mentelaah salah satu dari rahsia menjadi pakar.


EmoticonEmoticon