Pertandingan Borneo Bird Race 2014

Pertandingan Borneo Bird Race 2014…Satu event yang menarik perhatian HB.Cerita pasal burung.Pasti mengujakan sesiapa yang menjadi pencinta burung.HB tak minat sangat.Sekadar nak tahu kerana event ini penting untuk menaikkan nama negeri HB.

 

borneo bird race

 

Borneo Bird Race 2014 sudah pun berlangsung ketika ini sejak 23 September 2014 yang lepas.Ia akan berakhir pada 3 Oktober 2014.Sebanyak 10 negara akan ikut serta untuk memburu 200 spesies burung.Mereka akan cari di mana sahaja.Ceruk rantau,gua,pantai,rumah orang,sungai dan segenap tempat.

 

Event ini bermula dari Borneo Highland,Sarawak dan kemudian di Ulu Temburong National Park,Brunei Darussalam sehingga berakhir di Rainforest Discovery Centre, Sepilok, Sabah.

 

Mereka tak jemput HB.Jadi minta maaf tak dapat tangkap gambar burung pun.Kalau ada memang seronok jika dikongsikan kepada peminat pembaca blog HB.

 

Pada tahun lepas ada video tentang Borneo Bird Race.Boleh layan juga tengok video ini.Tahun  depan boleh ajak HB tak.Nanti boleh minta cuti dengan bos tapi mesti ada tajaan la.Kalau tak mana nak korek duit.Portal Ilmu belum lagi bagi income.

 

 

Kredit kepada   http://www.borneobirdrace.com/

 

Kesimpulan dari Admin,

 

HB perlu cergas sedikit selepas ini.Proses dominasi keyword Borneo itu mesti HB buat sebaik mungkin.Selepas itu baru mereka sedar ada blog Hero Borneo  dan berpeluang mendapat jemputan ke event mereka.

 

Cuma satu cabaran menanti di hadapan.Blog yang tulis dalam bahasa Inggeris lebih baik supaya boleh dibaca oleh orang putih.HB tak percaya sangat dengan Google translator.Kalau dah diterjemah maka tunggang langgang jadinya.

 

Sekian.Jumpa lagi dalam entri yang akan datang.Insya Allah.

17 ulasan

oh mula-mula saya ingat HB yang anjurkan pertandingan ini..hehe. Semoga keyword borneo mendapat tempat di hati penganjur

Mesti meriahkan pertandinagn nikan..kita suka pergi taman burung..so colorful....

ha ah..saya pun rasa menda yang sama juga..google translator ni kena tengok balik kan..kalau tak tunggang langgan jadinya..

kalau HB anjurkan...best juga!

bagi peminat burung memang meriah

guna untuk patah perkataan boleh...kalau ayat memang rosak jadinya

yang suka pada burung, mesti pergi nih

tenang bila dengar burung berkicau....


Recent Post by MananQayyim : Minum Air Sebelum Makan, Bantu Menurunkan Berat Badan.

jurukamera yg minat ambik burung mesti tak lepaskan peluang ni, tempat ni pun mesti best.

Bestnya klau ada lens 500mm ni

Yup..betul tu bro...hahaha

betul..amat sesuai kepada peminat burung..

haiwan ini adalah terapi minda...

tujuan sebenar memang mereka nak promosi tempat menarik kat situ

ya..memang best..satu tool wajib untuk dapatkan shoot terbaik

cara terbaik jangan guna..

pehh..mesti seronok kalau dapat tengok nih..


EmoticonEmoticon