Cara Blogwalking Guna Google Plus

Cara Blogwalking Guna Google Plus…Alahai.Semakin sukar juga nak blogwakling sekarang ini.Masa adalah musuh utama.Namun perlu juga buat kerana blogwalking adalah sebahagian dari tugas seorang blogger.Ada banyak cara untuk blogwalking.Cuma saya amat selesa berblogwalking mengguna Google Plus.

 

Cara blogwalking guna Google plus

 

Dengan masa yang teramat singkat,saya cuba mencari ruang untuk blogwalking.Saya suntuk masa kerana mengurus beberapa blog.Macamlah hebat sangat blog saya tu.Ya.Saya fokus untuk menghasilkan entri yang ada  kualiti dan manfaat kepada pembaca.

 

Blogwalking guna Google Plus cukup mudah.Ada entri yang bagus dan tajuk yang menarik minat maka  saya akan pergi.Jika tak menarik saya abaikan demi penjimata masa.Bukan tak nak blogwalking sembarangan.Ada alasan masa dan kepentingan maanfaat  entri itu sendiri.

 

Menulis adalah rutin.Blogwalking adalah pilihan namun membalas balik blogwalking menjadi wajib demi nilai persahabatan blogger.Oleh itu jika semuanya sudah selesai barulah saya akan blogwalking berdasar posting yang menggoda.

 

Blog Hero Borneo pula akan saya tulis secara santai tanpa pedulikan SEO dan hukum SERP.Belasah sahaja kerana ada blog lain yang saya mesti praktik SEO dari segi konten.Kalau semua semua mau SEO maka mana ada masa nak blogwalking.Lagipun blogwalking adalah cara mendapatkan SEO secara tak langsung.

 

 

Kesimpulan dari admin.

 

Itu sahaja buat kali ini.Jika nak bacaan lanjut sila ke Portal Ilmu.Di sana pun  saya tulis dengan ringkas dan preview tentang ebook sahaja.

 

Sekian.Salam motivasi dan semoga gembira selalu.

 

Ikhlas dari pengguna

15 ulasan

Aku guna aplikasi vienna sekarang untuk blogwalking. Senang nak tahu blog update. Lagipun tak perlu nak buka browser sebab vienna juga berfungi sebagai browser dan memudahkan meniggalkan komen..

Blogwalking satu perkara yang mudah untuk dilakukan tetapi yang menjadi halangan adalah masa.

SEO dan hukum serp akan berubah dari semasa kesemasa. So belasah jeee mcm bro... heee... kalau fikir sangat, pasti menjejaskan mood utk menulis artikel...

sokong
tak boleh nak fikir sangat bab ni
hilang mood nak menulis

Gunakan masa berharga untuk sesuatu yang berharga sahaja...

mungkin juga boleh juga nie.

masa itu yang menyebab ia sukar pula..

saya memang sangat bersetuju tu tuan

setuju, sha jugak suka bw guna google+, lebih mudah untuk bw secara laju ^^

patutlah nama sha selalu naik kat google plus

tetap melakukan manual juga ahai...dugaan sungguh katanya

ada nikmatnya ..tak apa!

cara ni nak kena join grup blogger kat google plus ke cane?

haha..

kalau rajin..barulah aku wat.

Mmg ada kalanya kita tak mampu utk berblogwalking & saya pun tak terkecuali... tetapi akan buat juga jika berkesempatan kerana itu satu tanggungjawab menjadi blogger yg mesra... :)


EmoticonEmoticon